Novinky

        • OZNAM pre rodičov
          • OZNAM pre rodičov

          • Dňa 5. februára 2020 sa uskutočnia triedne rodičovské združenia.

            • 1. stupeň o 16:00 hodine v jednotlivých triedach
            • 2. stupeň o 17:00 hodine v jednotlivých triedach
          • DRUHÁCI NA LYŽIARSKOM KURZE

          • Aj keď je tento rok Pani Zima skúpa na snehové vločky, 95 druhákov si v dvoch týždenných turnusoch užili lyžovanie na lyžiarskom kurze na Donovaloch.

            Super tréneri z lyžiarskej školy Patty Ski, krásne slnečné počasie, maskot Dodo, súťaže a hry na snehu prispeli k nezabudnuteľným zážitkom všetkých účastníkov. Dvadsaťdva žiakov sa na začiatku sotva udržalo na lyžiach, na konci výcviku už všetci zdolali slalomové prekážky na 100 m dlhom svahu. Najlepší lyžiari si užili sneh aj na Záhradišti.

          • Keď nás učenie baví

          •  

            Hodiny prvouky a prírodovedy dokážu byť veľmi zaujímavé. Pokúšame sa odpovedať na jednoduché otázky o fungovaní sveta, zisťujeme zaujímavosti o každodenných javoch, stávame sa malými výskumníkmi. Vieme, že nie je dôležité, či na otázku vieme alebo nevieme odpovedať, dôležité je, že odpoveď chceme získať skúmaním.

            Kolektív žiakov 1.D, 3.C a 4.A triedy

          • Beseda s olympionikmi

          • Dňa 13.12.2019 nás navštívili slávni športovci. Na prednášku a besedu prišli naši olympionici skokan na lyžiach Martin Švagerko, biatlonistka Martina Halinárová - Jašicová, chodec Anton Kučmín, krasokorčuliarka Zuzana Babiaková a džudista Milan Randl.

             

            Martin Švagerko

            Skokan na lyžiach

            Odchovanec Dukly Banská Bystrica, patril k silnej generácii československých skokanov na lyžiach v osemdesiatych rokoch 20. storočia. Juniorský majster sveta z roku 1984, jediný slovenský skokan na lyžiach, ktorý vyhral preteky Svetového pohára21. decembra 1986 zvíťazil v Chamonix, na stupne víťazov vystúpil aj v Sappore 19. decembra 1987. V prvej desiatke sa umiestnil štyrikrát. Najlepšie umiestnenie v celkovom poradí Svetového pohára dosiahol v sezóne 1985/86, kedy skončil na 24. mieste.

            Na majstrovstvách sveta získal dve medaily v súťaži družstiev, bronz v Lahti 1989 a striebro vo Falune 1993, kde bol členom spoločného tímu Slovenska a Česka. Dvakrát bol členom družstva, ktoré obsadilo na MS štvrtú priečku (1985, 1987). V individuálnych súťažiach bolo jeho najlepším umiestnením 22. miesto na MS 1987 v Oberstdorfe na mostíku K-90 a rovnaká pozícia na MS 1993 vo Falune na mostíku K-120. Zúčastnil sa zimných olympijských hier 1984 v Sarajeve a 1994 v Lillehammeri.

            Martina Halinárová – Jašicová

            Biatlon

            Reprezentovala Slovensko na piatich zimných olympijských hrách. V Lillehammeri 1994, v Nagane 1998, v Salt Lake City 2002, v Turíne 2006 a vo Vancouvri 2010.

            Na olympiáde v Lillehammeri (1994) získala za šieste miesto prvý olympijský bod pre samostatné Slovensko (o niekoľko dní získali hokejisti druhý). Na ďalšej olympiáde v Nagane získala v šprinte 7. miesto a so štafetou bola štvrtá. O štyri roky neskôr v Salt Lake City získala 9. miesto vo vytrvalostných pretekoch a bola 5. v štafete.

            Na majstrovstvách sveta vo Fínskom Kontiolathi 1999 získala striebro v stíhacích pretekoch na 10 km.

            Anton Kučmín

            Chodec

            Na LOH 2012 v disciplíne chôdza na 20 km s časom 1:22:25 hod dosiahol 23. miesto, čím prekonal svoj osobný rekord a aj dovtedajšie najlepšie umiestnenie slovenského chodca na olympijských hrách

            Zuzana Babiaková

            Krasokorčuľovanie

            Viacnásobná juniorská
                 i seniorská majsterka SR
                 Pravidelná účastníčka MS a ME
                 Účastníčka na ZOH 2002 v Salt Lake City

            -  najlepší výsledok krasokorčuliarky v ére samostatnosti Slovenska

            Milan Randl

            Džudista

            Slovenský džudista, reprezentant Slovenska na olympijských hrách v Londýne v kategórii do 90 kg. V prvom kole prehral s favorizovaným Grékom Iliasom Iliadisom.