Novinky

        • OZNAM - dôležité
          • OZNAM - dôležité

          • Vážení rodičia,

            od pondelka - 1.10.2022 - začína prebiehať krúžková činnosť.

            Krúžky, ktoré boli z hľadiska naplnenosti a záujmu potvrdené, nájdete na stránke školy v záložke Žiaci a rodičia - Život na škole - Krúžky.

          • PLAVECKÁ ŠTAFETA ŽIAKOV

          • Dňa 23.9.22 v Krytej plavárni Štiavničky organizovalo mesto B. Bystrica Plaveckú štafetu žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ. Súťažilo sa v štvorčlenných zmiešaných družstvách. Žiaci 1. stupňa plávali 4x50m voľným spôsobom a našu školu v tejto kategórii reprezentovali štvrtáci Klárka, Aďko, Alex a Lesanka. Z 2. stupňa to boli žiaci Viki, Danko, Peťka a Dorotka. Tí plávali 4x100m taktiež voľným spôsobom. Našim starším žiakom sa podarilo obsadiť krásne 2. miesto, no od víťazstva ich delilo len pár centimetrov. Všetkým zúčastneným žiakov srdečne blahoželáme za krásnu reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa športových úspechov.

        • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)
          • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)

          • V piatok 9.9. sa netradičnou formou uskutočnilo cvičenie Ochrana života a zdravia, ktoré integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia pri pobyte a pohybe v prírode. Žiaci II. stupňa sa spolu s pedagógmi vydali na bicykloch, korčuliach, pešo a v rytme hudby spoznávať prírodu širokého okolia školy. Spoznali Podlavické výmole, lúky pod Kozlincom, Mútne jazero, hostinec Geronimo vo Vlkanovej a Mestský park, kde roztancovali okoloidúcich Bystričanov. Cvičenie prebehlo bez problémov, spokojní boli všetci zúčastnení a v dobrej nálade mohli vyraziť na Radvanský jarmok.

          • Salamandrové dni

          • V piatok 9.9.2022 sa vybraní žiaci našej školy ocitli priamo v strede diania krásneho podujatia v Banskej Štiavnici. V spolupráci s PaedDr. Katarínou Lucinkiewiczovou, PhD. riaditeľkou HIstorickej ľudovej školy Prof. Jozefa Mistríka v Španej doline sa zúčastnili sprievodu na Salamandrových dňoch, ktoré sa od roku 1993 konajú každoročne v druhý týždeň mesiaca september. Samotnému pochodu však predchádzalo ešte spoznávanie netradičných stromov v botanickej záhrade, žiaci sa potešili návštevou výstavy minerálov a dobre najedení gulášu sa zrazu premenili na vysmiatych permoníkov, ktorí v tradičnom historickom sprievode pozdravovali návštevníkov tohto podujatia. Atmosféra celého podujatia v nás všetkých zanechala nezabudnuteľný zážitok. Na budúci rok to určite nepremeškajte!