Novinky

          • Lyžiarsky výcvik 2.A a 2.C triedy

          • V dňoch 22.- 26.1.2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik  2.A a 2.C triedy v lyžiarskom stredisku Šachtičky.

            Chuť, snaha, odhodlanie naučiť a zdokonaliť sa v lyžovaní neodradilo ani vrtké počasie. Posledný deň s úsmevom na tvári prešli všetci naši lyžiari slalomovú dráhu. Blahoželáme  našim bojovníkom. Boli skvelí!

          • Hodina nemeckého jazyka v pohybe

          • Prepojiť teóriu s praxou nie je vždy jednoduché, ale príležitosť sa odkryla a žiaci 8. ročníka, ktorí sa učia nemčinu ako druhý cudzí jazyk, sa jej iniciatívne chopili. Svetlo sveta tak uzrela vyučovacia hodina, v ktorej sa žiaci stali aktívnymi činiteľmi nielen pri podávaní naučených informácií, ale aj pri ich získavaní, spracovaní, triedení a hlavne ich praktickom využití.

            Vyučovacia hodina sa niesla v duchu lektorského sprevádzania žiakov v nemeckom jazyku priestormi školy, ktoré si najprv nacvičili a zážitkovo odskúšali žiaci 8AC v kruhu svojej skupiny. Výsledok bol potešujúci a žiačky – lektorky, odprezentovali svoju prácu aj pre mladších spolužiakov 7. ročníka, ktorí s výukou nemeckého jazyka ešte len začínajú.

            Školské vyučovanie aj takýmto spôsobom umožňuje žiakom, aby rástli nielen po vedomostnej, ale aj po osobnostnej stránke a rozvíjali svoj potenciál.

            V neposlednom rade poukázala táto vyučovacia hodina na fakt, že rovesnícke učenie má svoje opodstatnenie a dlhoročný školský projekt „Starší učia mladších“, má tak stále svojich aktívnych nasledovateľov, ktorí ho svojimi aktivitami stále dotvárajú a skladajú jeho mozaiku v tom neprebernom množstve nápadov, ktoré sa takto realizujú.



          • DEŇ KOMPLIMENTOV

          • Čo sú to tie komplimenty?

            Komplimenty sú vyjadrením uznania a obdivu k niekoho vlastnostiam, činom alebo vzhľadu. Majú silu zvýšiť sebadôveru, posilniť pozitívne vnímanie seba samého a motivovať k osobnému rastu. Komplimenty tiež vytvárajú pozitívnu atmosféru a posilňujú sociálne väzby.

            Pri dávaní komplimentov je dôležité byť úprimný, konkrétny, úctivý a dobre načasovaný. Tiež netreba zabúdať, že by mali byť vyvážené. Skutočné komplimenty preto prispievajú  k viac optimistickému svetu.

            Je dobré pochváliť nie len výzor, ale aj zmysel pre humor, uznať vynaliezavosť, či pozitívnu energiu, empatiu a ochotu pomáhať... Ak vidíte ľudí ako konajú dobro, neváhajte im to povedať, že to vidíte, že sú inšpiráciou... Takýmito malými skutkami, vieme ľuďom meniť dni. Tak smelo do toho a nie len 24.01. 😊

        • DÔLEŽITÝ OZNAM
          • DÔLEŽITÝ OZNAM

          • Vážení rodičia,

            dňa 24.1.2024 (streda) bude upravené vyučovanie nasledovne:

            • 1. stupeň - vyučovanie končí o 11.40 hod.
            • 2. stupeň - vyučovanie končí o 12.35 hod.

            Činnosť ŠKD bude prebiehať v štandardnom režime. 

          • Poďakovanie za účasť v zbierke Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Dobrý deň,

            v mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa Základná škola Spojová, Banská Bystrica stala dôležitou súčasťou našej zbierky Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok v roku 2023.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka tento rok úspešná a potešila desaťtisíce seniorov po celom Slovensku. Spoločne sme to dokázali!

            Ako malé poďakovanie Vám udeľujeme čestné ocenenie "Škola s dobrým srdcom". Certifikát nájdete v prílohe.

            Nech je pre Vás pripomenutím, že aj malá pomoc dokáže naozaj veľa, keď je dlhodobo udržateľná a jednotná.

            Budeme preto radi, ak sa aj v budúcom roku zapojíte do našich celoročných výziev ako oficiálny partner. Sledujte ich na našom webe www.kolkolasky.sk alebo na sociálnych sieťach Facebook a Instagram

            Prajeme Vám, Vašim žiakom a pedagógom požehnané vianočné sviatky v kruhu najbližších, hlavne veľa zdravia, štastia a lásky v Novom roku!

            Silvia Slobodová & Jana Galatová

             

            Koľko Lásky o.z.

        • POZNÁŠ ČAROVNÉ SLOVÍČKA?
          • POZNÁŠ ČAROVNÉ SLOVÍČKA?

          •  

            Hľadať odpoveď na danú otázku sa vybrali druháci do knižnice Mikuláša Kováča na Jilemnického ulici. Veľmi sa tešili. Prečo? Lebo ich tam čakali milé pani knihovníčky, krásne knihy a zaujímavé aktivity. Návšteva sa niesla v duchu "čarovných slovíčok", ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou slušnej komunikácie.   Deti si so záujmom vypočuli poučný príbeh, porozprávali sa o ňom a vyrobili si krásne záložky do požičaných kníh. Záleží už len na každom z nich, či si uvedomia, že používať "čarovné slovíčka" sa oplatí.

        • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK
          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

          •  

            Sme hrdí na našich žiakov a rodičov, ktorí sa zapojili do projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Odovzdali sme cez 100 krabíc. Tento rok sme mali možnosť byť aj osobne pri odovzdávaní krabíc v hospici Dom božieho milosrdenstva. Pri odovzdávaní krabíc seniorom vo štvrtok 21.12.2023 vystúpil nás folklórny súbor Dupkáčik so svojím programom. 

            Ďakujeme žiakom, rodičom, členom folklórneho súboru pod vedením p.uč.Potančokovej a za príležitosť podieľať sa na tomto krásnom projekte.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

            od 23. decembra 2023 – do 7. januára 2024

            Vyučovanie po vianočných prázdninách sa začína v pondelok - 8.1.2024.