Novinky

        • EXKURZIA DO ĽUBIETOVEJ
          • EXKURZIA DO ĽUBIETOVEJ

          •  

            Aj tento rok sme so žiakmi 7. ročníka absolvovali zaujímavú exkurziu za prírodovedné predmety. V dňoch 30.5. a 1.6.2023 sme navštívili Ľubietovú, bývalé kráľovské banské mesto, ležiace pod vrchom Vysoká a neďalekého Hrbu - geografického stredu Slovenska.

            Navštívili sme muzeálnu miestnosť v Obecnom úrade Ľubietovej, kde sme sa dozvedeli o jej histórii, tradičnej ľudovej kultúry, remeselnej činnosti, osobnostiach pochádzajúcich z Ľubietovej. Spoznali sme tajomstvá mestského obranného hradu a jeho významnú úlohu v protitureckej obrane mesta.

            Na náučnom banskom chodníku sme sledovali „stopy minulosti“ miestnych baníkov. Realizovali sme rôzne aktivity z geológie, mineralógie, baníctva, fyziky a techniky. Spoznali sme spôsoby ťažby a spracovania vyťažených rúd (najmä medi, železa a mineralogického unikátu Slovenska – minerálu LIBETHENIT).

            Naše Slovensko je nádherné a skrýva ešte veľa tajomstiev a krás...

        • Vzdelávanie pedagógov – spoznávanie našich talentov prostredníctvom Gallup testu
          • Vzdelávanie pedagógov – spoznávanie našich talentov prostredníctvom Gallup testu

          • V pondelok, 3. júla, to u nás, v ZŠ, Spojová, žilo a bzučalo ako v úli.

            Žiaci si síce od piatku začali užívať letné prázdniny, ale pedagógovia sa venovali spoznávaniu svojich talentov, ktoré im vyplynuli z Gallup testu a snažili sa z nich čo najviac vyťažiť a využiť pri šírení vízie našej školy.

            Zaznelo obrovské množstvo krásnych, povzbudivých a pozitívnych slov a toľko zahriatí pri srdci, keď sme objavili, čo všetko máme spoločné, a čím všetkým sa vieme dopĺňať a na čom všetkom môžeme v budúcnosti stavať.

            Veľká vďaka patrí lektorkám Lívii Pastorekovej a VladimíreSarvašovej a ich tímu za profesionalitu, ľudskosť a záujem.

        • Laureát Slávik Slovenska 2023
          • Laureát Slávik Slovenska 2023

          • 28. júna 2023 sa v Koncertnej sieni Slovenského rozhlasu v Bratislave uskutočnilo celoslovenské kolo 31. ročníka celoslovenskej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023.

            Víťazi krajských kôl si zmerali svoje spevácke umenie a v súťaži sa s obrovským talentom predviedol náš žiak 1. ročníka, MIROSLAV POKOŠ, ktorý obsadil vo svojej kategórii 3. miesto a zároveň sa stal aj LAUREÁTOM celej súťaže.

            K bronzovému Slávikovi Slovenska 2023 srdečne blahoželáme a želáme ešte veľa speváckych úspechov.