Novinky

          • 2.A - Čítame si pre radosť a poučenie

          • My sme žiaci 2.A triedy, veľmi radi čítame nielen v triede, ale často navštevujeme aj Verejnú knižnicu Mikuláša Kováča- Pobočka Fončorda, ul. Jilemnického 48, B.B. V rámci našej vzájomnej spolupráce sa zúčastňujeme aj rôznych aktivít, poriadaných touto knižnicou. Vždy sa tešíme , na pani knihovníčky , ktoré si pre nás pripravia zaujímavý a poučný program. Vzhľadom k terajšej pandemickej situácii nám knižky dovážali na výmenu priamo do školy. V rámci" predvianočnej knižnice" sme za odmenu dostali odznačiky a sladkosti, ktoré nás potešili o to viac, že nám boli odovzdané v našej novučičkej "OTVORENEJ ŠTUDOVNI", ktorá sa nám veľmi páči a tešíme sa na aktivity a čítanie v jej priestoroch.

            Ďakujeme 

            Kolektív detí 2.A s pani učiteľkou Mgr. Vierou Kuníkovou a s pani vychovávateľkou Mgr. Luciou Škulcovou

          • Poďakovanie zdravotníkom

          • ĎAKUJEME,

            dnes zaznelo z našich úst v NsP F.D. Roosevelta niekoľkokrát. Tento predvianočný čas sme sa rozhodli v mene vedenia a zamestnancov našej školy, poďakovať  zdravotníkom za ich odvahu, profesionalitu, empatiu a nesmiernu výdrž v boji s COVID-om. Pridali sa aj naši žiaci prostredníctvom blahoželaní a odkazov pre zdravotníkov. 

            Pripravili sme darčekové koše a zapojili sme sa aj do výzvy Učitelia pečú zdravotníkom, ktorú iniciovali učitelia z Komenského inštitútu a napiekli sme pre nich chutné vianočné koláčiky. Celé stretnutie na rôznych oddeleniach nemocnice ako aj na Infekčnom - covidovom pracovisku sa nieslo vo veľmi srdečnej atmosfére. Na tvárach zdravotných sestier a lekárov žiaril úsmev. 

            Tak ešte raz ĎAKUJEME za všetko čo robíte pre svojich pacientov bez ohľadu na riziko, ktorému ste vystavení. 

          • Vzor pokory a lásky v období adventu

          • V týchto dňoch vrcholí Rok svätého Jozefa a našim žiakom bolo umožnené na hodinách náboženstva bližšie spoznať tohto svätca – patróna rodín, otcov, tesárov, robotníkov, ekonómov, prokurátorov a zomierajúcich. V škole sme mali požičanú sochu svätého Jozefa z Kostola sv. Martina v Čeríne, na ktorej žiaci mohli vidieť jeho jednoduchosť, pokoru a lásku.  Práve v období adventu – prípravy na Vianoce sme si viac uvedomili úlohu  Jozefa pri výchove malého Ježiša a hodnotu rodiny na príklade svätej rodiny – Ježiša, Márie a Jozefa.

          • Bubnovačka

          • Násilie na deťoch je tu, je okolo nás, aj keď ho často nevnímame, nevidíme. Pandémia COVID-19 priniesla výrazný nárast domáceho násilia, ktoré sú deti častokrát svedkom či súčasťou.

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať a prehliadať. Je potrebné deti vnímať, počúvať a veriť im. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Preto sa aj naši žiaci spolu so svojim triednymi učiteľmi rozhodli do tohto projektu zapojiť. Kvôli aktuálnej situácii sme nebubnovali v uliciach mesta, ale iba v našich triedach. A tak  19. novembra 2020 o 10:00  sme si symbolicky zabubnovali a pripomenuli si, že Hlas detí je dôležitý.

                 A prečo práve 19. november? Pretože 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. A preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy

            BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!