Novinky

        • Mesiac október v treťom ročníku
          • Mesiac október v treťom ročníku

          • Mesiac október je pre nás tretiakov pripomienkou, ako si uctiť našich starých rodičov. V rámci ročníkového projektu sme napísali listy našim starým rodičom. 

            Priložili sme aj milé kresby, priania, papierové srdiečka a malé darčeky. Veríme, že naše listy potešili a zahriali na srdci každú starú mamu či starého otca. Pridávame zopár fotiek. 

            žiaci 3. ročníka  

        • Príšerka z mena
          • Príšerka z mena

          •  

            Žiaci 7.C a 7.D triedy na hodinách výtvarnej výchovy vytvorili zo svojho mena príšerku. A ako sa volajú autori jednotlivých prác? To zistíte, ak pri pohľade na prácu nakloníte hlavu doľava alebo doprava.

        • Exkurzia v Planetáriu M.Hella v Žiari nad Hronom
          • Exkurzia v Planetáriu M.Hella v Žiari nad Hronom

          • Dňa 17. októbra štvrtáci našej školy navštívili Planetárium M.Hella v Žiari nad Hronom. Atraktívny program v Hviezdnej sále všetkých nadchol. V UFO laboratóriu si žiaci vypočuli veľa zaujímavostí o našej galaxii, Slnku aj o našej modrej planéte. Na terase planetária mali možnosť pozorovať čierne škvrny na slnku prostredníctvom moderných ďalekohľadov. Krásne slnečné počasie nám prialo a každý si odniesol nezabudnuteľný zážitok. 


             

          • Žltý deň

          • Sladké, voňavé, šťavnaté...JABLKO

            je podľa nových štúdií považované za najstaršie a najzdravšie ovocie na svete. Obsahuje až 13 vitamínov a je vzácnou prevenciou pred množstvom chorôb a ochorení.

            Týždeň zdravej výživy zakončíme ŽLTÝM DŇOM.

            V piatok sa teda špeciálne oblečte do žltej farby a oslávte s nami 21. október SVETOVÝ DEŇ JABLKA.

        • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC
          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          • Tak, ako každý rok – 18. október patrí modlitbe detí, ktoré sa modlia za pokoj a mier vo svete. Táto výzva je obzvlášť aktuálna v súčasnosti. Aj žiaci našej školy sa zapojili do tejto výzvy už po piatykrát a spoločne sme sa počas druhej vyučovacej hodiny modlili ruženec. Reagovali sme na výzvu pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej cirkvi. V úvode sme si pozreli krátky videoodkaz od vladyku Cyrila Vasiľa, ktorý pozýva všetky deti k tejto modlitbe. Vysvetlili sme si podstatu modlitby svätého ruženca, jeho históriu, účinky modlitby a pôvod podujatia Milión detí sa modlí ruženec. Do tejto aktivity sa zapojili žiaci 4.-6. ročníka vyučujúci sa náboženskú výchovu.

        • Októbrové putovanie
          • Októbrové putovanie

          • Mesiac október je spojený s úctou k Panne Márii, je mariánskym mesiacom. Pri tejto príležitosti sme so žiakmi piateho a šiesteho ročníka navštívili naše najbližšie pútnické miesto Staré Hory. 

            Staré Hory sú mariánskym pútnickým miestom s bohatou tradíciou naplnenou láskou a úctou k Božej matke. Z pôvodne malej baníckej osady je dnes medzinárodne uznávané mariánske pútnické miesto, ktoré každoročne privíta desaťtisíce pútnikov nielen zo Slovenska. Starohorský kostol s milostivou sochou Panny Márie a Studnička prinášajú duchovné povzbudenie, posilu ako i očistenie od hriechov veriacim, ale aj neveriacim...

            Po interaktívnej svätej omši s naším kňazom vdp. Petrom Staroštíkom sme si prezreli baziliku, z odborného výkladu sme sa dozvedeli, prečo sú Staré Hory cieľom pútnikov. Nemohli sme vynechať ani návštevu Studničky, ktorej predchádzali "ružencové schody". Naplnení mnohými milosťami sme sa vrátili späť na pôdu školy, aby sme ich mohli s vďakou rozdávať a žiť. 

          • Konferencia o dobrovoľníctve

          • Dňa 11.10. 2022 sa naši žiaci, ktorí sa venujú dobrovoľníctvu v našej škole, zúčastnili národnej konferencie Dobrovoľníctvo ako príležitosť na rozvoj, ktorá sa konala v priestoroch historickej radnice v Banskej Bystrici.

            V príjemnom prostredí žiaci reprezentovali školu a predstavili svoje aktivity ako „živé knihy“, kde prerozprávali svoje skúsenosti z dobrovoľníctva.

            V minulom školskom roku sme sa zapojili do medzinárodného projektu SLUSIK, vrámci ktorého žiaci pracovali na projekte Spojová spája – Spojovácka noc literatúry a iné čitateľské aktivity, ktorými sa snažili zvýšiť čitateľské povedomie žiakov a zároveň do aktivít zapájali aj dôchodcov z DD Senium a mladších žiakov. Poslucháčov zaujali svojimi príbehmi a svojim nadšením z dobrovoľníckej praxe.

          • Horehronské hry

          • Dňa 5.10. 2022 sa konal 60. ročník Horehronských hier. Naši žiaci podali kvalitné výkony a získali až 11 medailí:

            - M. Patráš – 3. miesto beh na 60m,

            - Š. Kubaška – 3. miesto beh na 150m a skok do diaľky,

            - A. Rumanovská – 1. miesto skok do diaľky, 4. miesto beh na 60m,

            - O. Palider – 3. miesto beh na 300m,

            - P. Matuszeková – 3. miesto beh na 300m,

            - E. Malíková – 1. miesto beh na 600m,

            - O. Gajdošovci 3. miesto beh na 1000m,

            - L. Predmeská – 1. miesto skok do výšky,

            - Š. Bátovský – 1. miesto chôdza 1000m,

            - S. Samson – 3. miesto skok do výšky.

            ZŠ Spojová sa celkovo umiestnila na krásnom 2. mieste. Všetkým účastníkom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Návšteva pedagógov z akademickej pôdy

          • Dňa 4.10.2022 našu školu navštívili pedagógovia z Pedagogickej fakulty Západočeskej univerzity v Plzni pod vedením pani dekanky Fakulty prírodných vied UMB, doc. RNDr. Jarmily Kmeťovej, PhD., MBA. Otvorenou vyučovacou hodinou chémie v 8. ročníku naši žiaci spolu s pani učiteľkou Mgr. Debnárikovou preukázali nielen svoje vedomosti, ale i záujem o tento predmet. 

            Vysokoškolskí pedagógovia, ale aj budúci učitelia predmetov prírodných vied  mali možnosť vidieť, že základy chémie, ako aj pozitívne postoje k tomuto predmetu sa budujú  predovšetkým na dôvere, motivácii a vzťahu s pedagógom.  

          • PLAVECKÝ VÝCVIK

          • V dňoch 19.-23.9.22 a 26.- 30.9.22 absolvovali naši žiaci 2. a 3. ročníka základný plavecký výcvik v priestoroch Krytej plavárne  Štiavničky. Naučili sa  základné plavecké spôsoby alebo sa postupnými krokmi zdokonaľovali v už vopred získaných plaveckých zručnostiach. Počas kurzu si aj zasúťažili a hrali rôzne zábavné hry. Taktiež mali možnosť využívať tobogan. Veríme, že si odniesli pekné zážitky.

        • OZNAM - dôležité
          • OZNAM - dôležité

          • Vážení rodičia,

            od pondelka - 1.10.2022 - začína prebiehať krúžková činnosť.

            Krúžky, ktoré boli z hľadiska naplnenosti a záujmu potvrdené, nájdete na stránke školy v záložke Žiaci a rodičia - Život na škole - Krúžky.

          • PLAVECKÁ ŠTAFETA ŽIAKOV

          • Dňa 23.9.22 v Krytej plavárni Štiavničky organizovalo mesto B. Bystrica Plaveckú štafetu žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ. Súťažilo sa v štvorčlenných zmiešaných družstvách. Žiaci 1. stupňa plávali 4x50m voľným spôsobom a našu školu v tejto kategórii reprezentovali štvrtáci Klárka, Aďko, Alex a Lesanka. Z 2. stupňa to boli žiaci Viki, Danko, Peťka a Dorotka. Tí plávali 4x100m taktiež voľným spôsobom. Našim starším žiakom sa podarilo obsadiť krásne 2. miesto, no od víťazstva ich delilo len pár centimetrov. Všetkým zúčastneným žiakov srdečne blahoželáme za krásnu reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa športových úspechov.

        • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)
          • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)

          • V piatok 9.9. sa netradičnou formou uskutočnilo cvičenie Ochrana života a zdravia, ktoré integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia pri pobyte a pohybe v prírode. Žiaci II. stupňa sa spolu s pedagógmi vydali na bicykloch, korčuliach, pešo a v rytme hudby spoznávať prírodu širokého okolia školy. Spoznali Podlavické výmole, lúky pod Kozlincom, Mútne jazero, hostinec Geronimo vo Vlkanovej a Mestský park, kde roztancovali okoloidúcich Bystričanov. Cvičenie prebehlo bez problémov, spokojní boli všetci zúčastnení a v dobrej nálade mohli vyraziť na Radvanský jarmok.

          • Salamandrové dni

          • V piatok 9.9.2022 sa vybraní žiaci našej školy ocitli priamo v strede diania krásneho podujatia v Banskej Štiavnici. V spolupráci s PaedDr. Katarínou Lucinkiewiczovou, PhD. riaditeľkou HIstorickej ľudovej školy Prof. Jozefa Mistríka v Španej doline sa zúčastnili sprievodu na Salamandrových dňoch, ktoré sa od roku 1993 konajú každoročne v druhý týždeň mesiaca september. Samotnému pochodu však predchádzalo ešte spoznávanie netradičných stromov v botanickej záhrade, žiaci sa potešili návštevou výstavy minerálov a dobre najedení gulášu sa zrazu premenili na vysmiatych permoníkov, ktorí v tradičnom historickom sprievode pozdravovali návštevníkov tohto podujatia. Atmosféra celého podujatia v nás všetkých zanechala nezabudnuteľný zážitok. Na budúci rok to určite nepremeškajte!