Novinky

          • Horehronské hry

          • Dňa 5.10. 2022 sa konal 60. ročník Horehronských hier. Naši žiaci podali kvalitné výkony a získali až 11 medailí:

            - M. Patráš – 3. miesto beh na 60m,

            - Š. Kubaška – 3. miesto beh na 150m a skok do diaľky,

            - A. Rumanovská – 1. miesto skok do diaľky, 4. miesto beh na 60m,

            - O. Palider – 3. miesto beh na 300m,

            - P. Matuszeková – 3. miesto beh na 300m,

            - E. Malíková – 1. miesto beh na 600m,

            - O. Gajdošovci 3. miesto beh na 1000m,

            - L. Predmeská – 1. miesto skok do výšky,

            - Š. Bátovský – 1. miesto chôdza 1000m,

            - S. Samson – 3. miesto skok do výšky.

            ZŠ Spojová sa celkovo umiestnila na krásnom 2. mieste. Všetkým účastníkom srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Návšteva pedagógov z akademickej pôdy

          • Dňa 4.10.2022 našu školu navštívili pedagógovia z Pedagogickej fakulty Západočeskej univerzity v Plzni pod vedením pani dekanky Fakulty prírodných vied UMB, doc. RNDr. Jarmily Kmeťovej, PhD., MBA. Otvorenou vyučovacou hodinou chémie v 8. ročníku naši žiaci spolu s pani učiteľkou Mgr. Debnárikovou preukázali nielen svoje vedomosti, ale i záujem o tento predmet. 

            Vysokoškolskí pedagógovia, ale aj budúci učitelia predmetov prírodných vied  mali možnosť vidieť, že základy chémie, ako aj pozitívne postoje k tomuto predmetu sa budujú  predovšetkým na dôvere, motivácii a vzťahu s pedagógom.  

          • PLAVECKÝ VÝCVIK

          • V dňoch 19.-23.9.22 a 26.- 30.9.22 absolvovali naši žiaci 2. a 3. ročníka základný plavecký výcvik v priestoroch Krytej plavárne  Štiavničky. Naučili sa  základné plavecké spôsoby alebo sa postupnými krokmi zdokonaľovali v už vopred získaných plaveckých zručnostiach. Počas kurzu si aj zasúťažili a hrali rôzne zábavné hry. Taktiež mali možnosť využívať tobogan. Veríme, že si odniesli pekné zážitky.

        • OZNAM - dôležité
          • OZNAM - dôležité

          • Vážení rodičia,

            od pondelka - 1.10.2022 - začína prebiehať krúžková činnosť.

            Krúžky, ktoré boli z hľadiska naplnenosti a záujmu potvrdené, nájdete na stránke školy v záložke Žiaci a rodičia - Život na škole - Krúžky.

          • PLAVECKÁ ŠTAFETA ŽIAKOV

          • Dňa 23.9.22 v Krytej plavárni Štiavničky organizovalo mesto B. Bystrica Plaveckú štafetu žiakov 1. a 2. stupňa ZŠ. Súťažilo sa v štvorčlenných zmiešaných družstvách. Žiaci 1. stupňa plávali 4x50m voľným spôsobom a našu školu v tejto kategórii reprezentovali štvrtáci Klárka, Aďko, Alex a Lesanka. Z 2. stupňa to boli žiaci Viki, Danko, Peťka a Dorotka. Tí plávali 4x100m taktiež voľným spôsobom. Našim starším žiakom sa podarilo obsadiť krásne 2. miesto, no od víťazstva ich delilo len pár centimetrov. Všetkým zúčastneným žiakov srdečne blahoželáme za krásnu reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa športových úspechov.

        • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)
          • Ochrana človeka a zdravia (OŽZ)

          • V piatok 9.9. sa netradičnou formou uskutočnilo cvičenie Ochrana života a zdravia, ktoré integruje postoje, vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia pri pobyte a pohybe v prírode. Žiaci II. stupňa sa spolu s pedagógmi vydali na bicykloch, korčuliach, pešo a v rytme hudby spoznávať prírodu širokého okolia školy. Spoznali Podlavické výmole, lúky pod Kozlincom, Mútne jazero, hostinec Geronimo vo Vlkanovej a Mestský park, kde roztancovali okoloidúcich Bystričanov. Cvičenie prebehlo bez problémov, spokojní boli všetci zúčastnení a v dobrej nálade mohli vyraziť na Radvanský jarmok.

          • Salamandrové dni

          • V piatok 9.9.2022 sa vybraní žiaci našej školy ocitli priamo v strede diania krásneho podujatia v Banskej Štiavnici. V spolupráci s PaedDr. Katarínou Lucinkiewiczovou, PhD. riaditeľkou HIstorickej ľudovej školy Prof. Jozefa Mistríka v Španej doline sa zúčastnili sprievodu na Salamandrových dňoch, ktoré sa od roku 1993 konajú každoročne v druhý týždeň mesiaca september. Samotnému pochodu však predchádzalo ešte spoznávanie netradičných stromov v botanickej záhrade, žiaci sa potešili návštevou výstavy minerálov a dobre najedení gulášu sa zrazu premenili na vysmiatych permoníkov, ktorí v tradičnom historickom sprievode pozdravovali návštevníkov tohto podujatia. Atmosféra celého podujatia v nás všetkých zanechala nezabudnuteľný zážitok. Na budúci rok to určite nepremeškajte! 

             

        • Začiatok školského roka 2022/2023
          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • 5.9. 2022 (pondelok) – slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 - o 9:00 hod.

            Žiaci 1. ročníka

            9:00 – stretnutie pred školou, presun do školského átria (v prípade nepriaznivého počasia do školskej jedálne). Predpokladané ukončenie je o 11:00 hod.

            Žiaci 2. – 9. ročníka – vstup do školy od 8:50

            9:00 – 10:30 – stretnutie vo svojich triedach

            Od 6. 9. 2022 – stravovanie v školskej jedálni

            Od 6. 9. 2022 – 6:30 - 17:00 činnosť ŠKD

            Pred nástupom do školy odporúčame zákonným zástupcom otestovať svoje dieťa na COVID19.

            Všetci žiaci sú povinní pred nástupom do školy odovzdať (elektronicky/osobne) písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf


             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Vážení rodičia budúcich prvákov,

            predaj čipov na stravovanie pre prvákov v školskej jedálni pre nový školský rok 2022/2023 bude prebiehať v termínoch:

            od 17.8.2022 do 19.8.2022 v čase od 9,00 hod. - 12,00 hod. a od 22.8.2022 do 27.8.2022 od 8.00 hod. - 12,00 hod. u vedúcej školskej jedálne (vstup od ŠJ zozadu budovy školy). Cena čipu je 2,50 eur. Zároveň si pritom môžete prevziať antigénové samotesty pre žiakov.

            V inom termíne je potrebné si dohodnúť vyzdvihnutie na tel.čísle 048/4134717.

        • Ocenení žiaci z našej školy
          • Ocenení žiaci z našej školy

          • Aj tento rok sa v Banskej Bystrici uskutočnilo slávnostné oceňovanie najlepších žiakov v školskom roku 2021/2022 za úspešné reprezentovanie vo vedomostných a umeleckých súťažiach na domácej, okresnej, krajskej či celoslovenskej úrovni.

            Mimoriadne ocenenie získal žiak deviateho ročníka Základnej školy Spojová, Matúš Kukučka.

            „Matúš Kukučka strávil pre svoje zdravotné znevýhodnenie so svojimi spolužiakmi a učiteľmi v triede počas roka málo času. Žiaľ, nemohol absolvovať mnohé aktivity, ktoré sú pre iných žiakov prirodzenou a každodennou súčasťou. Napriek tomu vždy, keď mu to zdravotný stav dovolil, zúčastňoval sa na prezenčnom štúdiu či školských činnostiach. Príkladnou bola aj jeho účasť i práca počas dištančného vyučovania, a to aj vtedy, keď aktivita zdravých spolužiakov slabla.  Je pre nás všetkých príkladom hodným nasledovania a hlbokého uznania,“ hovorí riaditeľka ZŠ Spojová, Šárka Kováčová.

          • Poďakovanie

          • Vážená pani riaditeľka, vážený pedagogický zbor, vážení spolužiaci a žiaci ZŠ Spojová,

            v mene nášho syna Matúša Kukučku sa Vám chceme všetkým úprimne poďakovať za podporu, pochopenie, ochotu pomáhať, ľudskosť a bezproblémovú komunikáciu počas celých deviatich rokov štúdia, z ktorých cca 7 rokov sa Matúš zo zdravotných dôvodov nemohol zúčastňovať pravidelnej školskej dochádzky. Vaša ústretovosť nám, a hlavne jemu, v značnej miere uľahčila prekonať všetky prekážky, vďaka Vášmu vedeniu, jeho prístupu a komunikácii so ZŠ pri nemocnici BB, ste zabezpečili plnohodnotné vzdelávanie nášho syna, bez akýchkoľvek problémov....

            Osobitné poďakovanie chceme vyjadriť pani riaditeľke za návrh na mimoriadne ocenenie Matúša primátorom mesta BB,  bývalému triednemu učiteľovi, Mgr. Mirkovi Romanovskému, terajšej triednej učiteľke, Mgr.Janke Eperješiovej a nakoniec pani vychovávateľke Janke Daňovej za všetku pomoc, myšlienky, telefonáty, povzbudivé slová, úprimný záujem... za darčeky a listy od spolužiakov, ktoré neváhala a nosila Matúšovi do nemocnice....

            Taktiež ďakujeme za opakované organizovanie "KVAPKY KRVI" - dobrovoľného darovania krvi práve pre naše dieťa, všetkým rodičom a darcom, ktorí sa tejto akcie zúčastnili... za slová podpory od ostatných rodičov, ktoré nám odovzdávali pani riaditeľka a pedagógovia...

            Vašou zásluhou sme to všetci spoločne "dali" a my Vám prajeme naďalej úspešný profesný život a veľa šikovných žiakov, ktorí vždy budú reprezentovať Vašu školu a s láskou o pár rokov spomínať, že boli Vašimi žiakmi.

            Andrea a Marek Kukučkovci

          • Vyhodnotenie projektu Starší učia mladších

          • Dovoľte nám poďakovať sa vám všetkým, ktorí ste sa podieľali a spolupracovali na našom projekte “Starší učia mladších” (Enter pre školy). V tomto projekte, ktorý bol na našej škole realizovaný od februára do júna mali žiaci možnosť vyskúšať si prácu s microbitmi a zároveň svoje poznatky odovzdať svojim mladším rovesníkom. Pre veľký záujem u žiakov budeme v práci s mikrobitmi pokračovať aj v nasledujúcom šk. roku nielen na hodinách informatiky, ale aj na krúžku robotiky. Prajeme vám krásne slnečné leto a vidíme sa v septembri. Mgr. Gabčo, Mgr. Úradníková