Novinky

          • Majstrovstvá SR v basketbale žiačok ZŠ

          • Naše basketbalistky skončili štvrté na Majstrovstvách SR

            V dňoch 21. - 22. 3. 2017 sa uskutočnili v Žiari nad Hronom Majstrovstvá SR v basketbale žiačok ZŠ. Po druhýkrát za sebou postúpili po víťazstvách v obvodnom a krajskom kole aj dievčatá ZŠ Spojová. V oklieštenej zostave sa im podarilo postúpiť až do boja o medaily. Napriek húževnatému výkonu sa im už nepodarilo zvíťaziť, a tak získali nepopulárne 4.miesto. Poďakovanie patrí žiačkam: Lucii Žilinskej, Tereze Chabanovej, Alexandre Jánošovej, Nelle Chmelíkovej, Nele Škulcovej, Karolíne Krnáčovej, Karin Haškovej a hlavne kapitánke Petre Oborilovej, ktorá sa svojím prístupom a bojovnosťou najviac pričinila o vzornú reprezentáciu našej školy. Tá bola zaradená medzi 5 najlepších hráčok turnaja.

            K dosiahnutému úspechu gratulujeme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu!

        • UPRAVENIE VYUČOVANIA - TESTOVANIE T9
          • UPRAVENIE VYUČOVANIA - TESTOVANIE T9

          • OZNAM pre rodičov a žiakov

            Dňa 5. apríla 2017 (STREDA) udeľuje riaditeľka školy RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov 5. - 8. ročníka z dôvodu testovania deviatakov - T9 2017

            VYUČOVANIE JE UPRAVENÉ NASLEDOVNE:

            • žiaci primárneho vzdelávania (prvý stupeň) - vyučovanie prebieha v normálnom režime podľa rozvrhu
            • žiaci nižšieho stredného vzdelávania (5. - 8. ročník) - riaditeľské voľno
            • žiaci nižšieho stredného vzdelávania (9. ročník) - TESTOVANIE T9

             

            Činnosť ŠKD bude prebiehať v nezmenenom režime do 17:00. Obedy v školskej jedálni budú pre žiakov 2. stupňa (NSV) vydávané od 11:15 do 13:00 hodiny.

        • INFORMÁCIE k zápisu do 1. ročníka
          • INFORMÁCIE k zápisu do 1. ročníka

          • Informácie k zápisu do 1. ročníka

            Vážení rodičia,

            Vzhľadom k tomu, že sa blíži termín zápisu detí do prvého ročníka základnej školy, dovoľujeme si sprostredkovať Vám niekoľko informácií a ponúknuť užitočné odkazy na stránky, kde sa môžete dozvedieť viac. /záložka vľavo/

            Zároveň Vám prajeme, aby Vaše dieťa v škole prežilo chvíle plné poznania, tvorivosti, nových priateľstiev a zážitkov.

                                                                                                          Kolektív pedagógov ZŠ Spojová

          • Prezentácia o Španielsku a španielskom jazyku

          • Prezentácia o Španielsku, španielsky hovoriacich krajinách

            a španielskom jazyku

            ZŠ Spojová ponúka svojim žiakom možnosť výberu pre štúdium druhého cudzieho jazyka okrem nemeckého a francúzskeho aj španielsky jazyk. 14. marca 2017 žiaci 8.A a 8.C triedy (F. Hanes, M. Žabka, M. Sroka, T. Diaková, N. Beňová – 8.A)(V. Rajnohová, S.Rusková, P. Očenášová – 8.C) pod vedením vyučujúcej španielskeho jazyka prezentovali svoje získané vedomosti mladším spolužiakom 6. ročníka o Španielsku, španielsky hovoriacich krajinách, ich kultúre, zvyklostiach a zaujímavostiach. Veľmi pútavou a hravou formou predstavili samotný španielsky jazyk, o ktorom si pripravili zábavné hry, súťaže a aktivity. Veríme, že aj touto formou prezentácie pomôžeme žiakom šiesteho ročníka v rozhodovaní pri výbere druhého cudzieho jazyka.

                 

          • Stránky predmetovej komisie Dejepis

          • Aktualizovali sme modul Stránky predmetovej komisie Dejepis

            Poznávacia exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi a do Národnej rady  SR

            Dňa 21.februára 2017  pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka  organizačne zabezpečili exkurziu pani učiteľky Čellárová a Tomková.

            V múzeu v Seredi sme získali informácie o dôvode zriadenia pracovného a zároveň  zberného tábora pre ľudí židovskej národnosti v roku 1941 Slovenským štátom. Druhým cieľom bola návšteva parlamentu. Z výkladu lektorky sme sa  dozvedeli o úsilí ľudí odhodlaných vybudovať štát, ktorý bude vlasťou Slovákov a o poslaní našej zákonodarnej  inštitúcie – Národnej rady SR.

            žiačky 8.A: E. Peleščáková, K. Rybárová,L. Malysová

               

          • Ocenenie víťazov v BIATLONE

          • Ocenené víťazné družstvá ZŠ Spojová

            Počas Majstrovstiev sveta juniorov a kadetov v biatlone v Osrblí (23.februára) boli ocenené prvé tri družstvá základných škôl v biatlone, ktorý sa uskutočnil pre žiakov ZŠ v areáli zimných športov na plážovom kúpalisku v BB. Ocenenia si víťazi prevzali z rúk primátora mesta Banská Bystrica - J. Noska. Žiacke sedemčlenné družstvá súťažili na krátkej vzdialenosti na bežkách so streľbou s laserových pušiek. Naši žiaci vybojovali vynikajúce víťazné umiestnenia:

            Družstvo žiakov I. stupňa sa umiestnilo na 1. mieste

            Výsledky: I. stupeň
            1. ZŠ Spojová 8m24s
            2. ZŠ Golianova 14m6s
            3. ZŠ Ďumbierska 14m54s

            4. ZŠ Sitnianska 15m3s


            Družstvo žiakov II. stupňa sa umiestnilo na 1. mieste

            Výsledky: II. stupeň
            1. ZŠ Spojová 6m48s
            2. ZŠ Ďumbierska 7m38s
            3. ZŠ SNP 20 8m15s

            4. ZŠ Radvanska 9m3s
            5. ZŠ Golianova 9m19s
            6. ZŠ Pieninska 9m29s
            7. ZŠ Sitnianska 10m25s

              

          • Školský karneval

          • VEĽKÝ ŠKOLSKÝ KARNEVAL

            Aj v tomto roku sa naša škola počas fašiangov prezliekla do kostýmov rozprávkových a filmových hrdinov, postáv z kníh ale našli sa aj predstavitelia dospeláckych povolaní. Užili sme si plno zábavy pri hudbe a súťažiach, kde nechýbala ani sladká odmena.

               

          • Čítanie s rodičmi

          • Čítanie s rodičmi

            Aj takto to môže vyzerať, keď nám čítajú naši rodičia. Každý mesiac k nám zavíta mamka alebo ocko jedného z nás, prvákov, a prečítajú nám úryvok z peknej knižky v rámci projektu Krok za krokom - " Otcovia, mamy čítajte si s nami ". Nás to baví, lebo už čoskoro si budeme čítať takto aj sami – žiaci 1.E a 1.C.

                
             

          • Lyžiarsky výcvikový kurz 2017

          • Lyžiarsky výcvikový kurz - žiakov 7. ročníka

                Tak a je to za nami. Lyžiarsky kurz žiakov 7.ročníka je minulosťou. 20. februára 2017 ráno sme v očakávaní pobehovali po dome a balili posledné veci. O siedmej sme do autobusu naložili lyže, kufre a zamávali rodičom. Cesta netrvala dlho, no nám všetkým už poriadne škvŕkalo v bruchu a tešili sme sa na obed. Len čo sme sa ubytovali a naobedovali, už nás vyhnali na svah. To sme ešte nevedeli, čo nás čaká. Najskôr sme si poplakali pri obúvaní lyžiarok a neskôr sme pochopili, že postaviť sa na lyže nebude také jednoduché. Podľa našich schopností a zručností sme boli zaradení do skupín. Niekto zišiel svah na lyžiach a niekto s lyžami na pleci... Po prvom namáhavom dni na svahu sme sa unavení vrátili na chatu. Každý večer bol pre nás pripravený program.  V športovej hale -Skalka Aréna-  sme hrali futbal, bedminton, stolný tenis, bowling a niektorí sa trápili v posilňovni. Druhý deň bol najnáročnejší. Od rána do popoludnia sme sa prehovárali a bojovali s únavou na svahu. Naučili sme sa padať, vstávať a hlavne lyžovať. Tretí deň na nás doľahla únava, a tak sme druhú polovicu dňa strávili premietaním videa s horolezeckou tematikou. Vo štvrtok sme už všetci opäť lyžovali a posledný večer sme sa vrátili do školy, lebo nám veľmi chýbala, a naši učitelia si pre nás pripravili vedomostný test. V piatok fúkal silný vietor, lanovka neťahala a tak sme si zopakovali obraty na lyžiach, nosenie lyží a zapínanie lyží. Pobalili sme sa, naložili do autobusov a už sme sa tešili na návrat domov.

            P.S. Najviac sa nám páčili po prebdených nociach rozcvičky o siedmej a bežkársky výcvik s našimi učiteľmi.

               

          • Súťaž v robotike

          • Trenčianske robotické dni – kategória Follower

            Dňa 16.2 2017 sa dvaja žiaci z triedy 5.C Marek Vladyka a Tomáš Turčan zúčastnili robotickej súťaže, ktorá sa konala počas Trenčianskych robotických dní. Úlohou robota je prejsť po dráhe vopred neznámeho tvaru od štartu do cieľa v čo najkratšom čase.

            So svojím plne autonómnym robotom bojovali v dvoch kategóriách:

            1. Follower Easy < 16 – tvar dráhy v tejto kategórii je daný jednoduchou krivkou na rovnom povrchu s celkovou dĺžkou 5 až 10 metrov.
            2. Follower Hard < 16 – tvar dráhy je daný zložitejšími krivkami. Dráha môže obsahovať prekážky križovania, prerušenia, prevýšenia a nespevnené časti (piesok). Dráha je dlhá 10 až 20 metrov.

            Na naše spoločné prekvapenie sa im darilo v ťažšej kategórii (Hard) viac ako v ľahšej, kde bola väčšia konkurencia.

            • Follower Easy < 16 – 24. miesto / 32 tímov
            • Follower Hard < 16 – 5. miesto / 10 tímov

            Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Video 1: VID_prva_sutazna_jazda_Easy2017.mp4

            Video 2: VID_tretia_sutazna_jazda_Hard2017(1).mp4

               

          • Beseda so spisovateľkou

          • Beseda s Adrianou Polákovou - Šinka

            Medzi prvákov zavítala spisovateľka Adriana Poláková Šinka, ktorá predstavila svoju novú knihu pre deti. Besedy sa zúčastnili žiaci 1.B,1.C a 1.D triedy. Niektorí žiaci odchádzali z besedy aj s novou knižkou, ktorú im darovala pani spisovateľka za šikovnosť.

               

          • Korčuliarsky výcvik

          • KORČULIARSKY KURZ - VÝCVIK

            Od pondelka 13. februára sa žiaci našej školy zúčastňujú korčuliarskeho výcviku prvých a druhých ročníkov, ktorý prebieha na zimnom štadióne v spolupráci s HC¢05 Banská Bystrica. Výcvik bude pokračovať aj po jarných prázdninách. Na záberoch sú žiaci 1.A a 1.B.