Novinky

          • UČIACI ROVESNÍCI

          • Učiaci rovesníci - „peer“ skupina

            Koncom novembra 2016 v rámci dlhodobej spolupráce opäť prišli medzi  nás - žiakov jednotlivých tried deviatych ročníkov študenti 3. ročníka GMK v BB na besedu o  návykových látkach. Keďže onedlho opustíme brány základnej školy, chceli nás upozorniť na rizikové správanie sa mladistvých a študentov, s ktorým sa stretávajú. Besedu doplnili o  zaujímavé pohybové hry a aktivity. Vytvorili príjemnú náladu, ozrejmili sme si, čo už vieme, získali sme nové poznatky. Spoločne  veríme,  že pre všetkých účastníkov besedy ostanú len v rovine informácií.

            Žiačky: Ďurišová, Vavrinčíková – 9.B

            Vyučujúce: p. Blahová, p. Čellárová

          • MS Slovenska vo vybíjanej

          • FANTASTICKÉ 2. MIESTO

            na Školských majstrovstvách Slovenska najmladších žiakov vo vybíjanej

            V dňoch 13. – 14.12. 2016 sa uskutočnil  majstrovstvá Slovenska vo vybíjanej najmladších žiakov. Do záverečného turnaja, ktorý sa uskutočnil v Trnave sa prebojovali aj žiaci našej školy. Ešte predtým však zvíťazili v obvodnom i krajskom kole, kde ani raz nenašli premožiteľa. Na záverečnom turnaji naši žiaci podali neuveriteľné výkony, kde vydali zo seba všetky fyzické i psychické sily a až vo finálovom zápase mali viac šťastia Dubničania a 1. miesto našim žiakom ušlo iba o pár bodov. Nastal pocit sklamania, objavili sa i slzy, neuvedomujúc si skutočnosť, že získali 2.miesto na MSR v najmasovejšom školskom športe, do ktorého sa zapojilo vyše 652 škôl, byť druhý je fantastické. Preto všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na tomto úspechu patrí poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy. O tento výrazný úspech sa zaslúžili: Michaela Šaríková, Matej Mandzák, Samuel Greško, Nina Barlová, Adam Choma, Katarína Christoferzen, Natália Kučerová, Petra Lapinová, Martin Poljovka, Adrián Siman, Tobias Strmeň, Natália Šporková, Peter Korčok, Ema Bažíková, Maxim Šintaj

            K tomuto veľkému úspechu im srdečne gratulujeme.

                

          • POZVÁNKA

          • POZVÁNKA

            Vážení rodičia, starí rodičia a priatelia školy, 

            dovoľujeme si Vás pozvať na výstavu o Slovenskom národnom povstaní, ktorú si v spolupráci so Vzdelávacím centrom Múzea Slovenského národného povstania pripravili  a budú lektorovať žiaci 8. a 9. ročníka našej základnej školy. Výstava sa uskutoční dňa 21. 12. 2016 v priestoroch ZŠ Spojová na 2. poschodí o 16:30. Tešia sa na Vás žiaci - lektori výstavy Slovenské národné povstanie

            Simona Tomečková, Viktória Podmanická, Matúš Dušicka, Marek Ťakuš (9. ročník)

            Nina Beňová, Emília Skokanová, Filip Hanes, Michal Kováč, Filip Kučera, Martin Sroka, Matúš Starčok, Martin Žabka (8. ročník)

        • OZNAM
          • OZNAM

          • OZNAM - pre rodičov a žiakov

            Vo štvrtok - 22.12.2016 bude upravené vyučovanie nasledovne:

            • pre žiakov primárneho vzdelávania (I. stupeň) - vyučovanie končí 4. vyučovacou hodinou
            • pre žiakov nižšieho stredného vzdelávania (II. stupeň) - vyučovanie končí 5. vyučovacou hodinou

             

            Činnosť ŠKD bude prebiehať do 15:00 hodiny.

          • Vzácna návšteva - štátneho tajomníka MŠVVaŠ SR

          • VZÁCNA NÁVŠTEVA

            Štvrtok, 8.12.2016. Školský deň ako každý iný v pracovnom týždni... pre žiakov, ich učiteľov, vychovávateľov či rodičov. Pre našu základnú školu však výnimočný, lebo v tento deň nás poctil svojou návštevou štátny tajomník MŠVVaŠ SR Mgr. Peter Krajňák. Spolu s ním vstúpili na pôdu školy Mgr. Mária Prékop, riaditeľka  Odboru výchovy a vzdelávania národnostných menšín a Mgr. Maroš Balog, koordinátor pre oblasť vzdelávania a zdravia z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunikty .

            V úvode návštevy žiaci 8. a 9. ročníka predstavili slovom i prezentáciou históriu školy i jej súčasnosť. Hostia si potom prezreli naše priestory – zrekonštruovanú telocvičňu, vynovenú jedáleň či odborné učebne fyziky, chémie, biológie. Navštívili aj školský klub, kde prebiehalo nezvyčajné odpoludnie. V rámci  rozvoja čitateľskej gramotnosti starší žiaci pokračovali v rozbehnutej aktivite. Mladším spolužiakom čítali z rozprávkových knižiek a formou otázok sledovali, čo si deti zapamätali.

            Návšteva pokračovala v neformálnej diskusii so zamestnancami školy do večerných hodín. Vzájomne sme sa porozprávali o víziách nášho školstva, ale i o tom, čo učiteľov teší a čo trápi.

             

            Mgr. Tatiana Čellárová 

                      

        • KVAPKA KRVI - POĎAKOVANIE
          • KVAPKA KRVI - POĎAKOVANIE

          • KVAPKA KRVI pre Matúška Kukučku

            Vianoce vždy nútia človeka nachvíľu zastať, zamyslieť sa nad skutočnými ľudskými hodnotami a nad tým, čo je v živote človeka naozaj dôležité. Je to blízkosť, pokora, láska, ale v neposlednom rade aj chuť pomáhať. A to bola hlavná myšlienka predvianočnej akcie s názvom „Kvapka krvi pre Matúška Kukučku“, darovanie najvzácnejšej tekutiny pre žiaka našej školy. Tohto ušľachtilého humánneho činu sa zúčastnilo 44 rodičov, pedagógov a priateľov školy, ktorí sú ochotní pomôcť v núdzi a sú zároveň dôkazom toho, že dobro v srdciach ľudí ešte nezaniklo. Veď Matúško je súčasťou našej veľkej „spojováckej“ rodiny. Aké muselo byť jeho prekvapenie, keď si prevzal knihu „.RIO 2016“ od samotného olympijského víťaza Mateja Tótha, ktorý sa pravidelne (ako veľký humanista, skvelý človek a tiež rodič našich žiačok) zúčastňuje našich školských akcií.      

            ĎAKUJEME

            Video_kvapka_krvi_2016_by_vsw.mp4

            autor videa: Simon Lásik, žiak 7.A

                   

          • Výstava SNP v priestoroch školy

          • OTVORENIE VÝSTAVY SNP v ZŠ Spojová 

            Dňa 29. 11. 2016 bol pre nás - dejepisárov - malým sviatkom, pretože sme na pôde našej školy slávnostne otvorili výstavu Slovenské národné povstanie, ktorú lektorujú naši žiaci. Nina Beňová, Emília Skokanová, Viktória Podmanická, Simona Tomečková, Martin Sroka, Filip Hanes, Matúš Starčok, Michal Kováč, Filip Kučera, Martin Žabka, Matúš Dušička a Marek Ťakuš sa posatvili pred našich vzácnych hostí a spolužiakov, aby nám priblížili dejiny druhej svetovej vojny a povstania, ktorým naši predkovia vyjadrili nesúhlas s nacizmom a vojnou.

            Výstavu sme realizovali v spolupráci a s veľkou pomocou Vzdelávacieho centra Múzea SNP v Banskej Bystrici.

            Lektorom - našim žiakom - patrí veľký obdiv a vďaka. Pre Vás všetkých sme pripravili prehladky v čase od 7. 12. 2016 podľa pripraveného harmonogramu.

            Naši lektori sa už na Vás tešia.

             

              

          • DETSKÁ LESNÍCKA UNIVERZITA

          • Detská lesnícka univerzita - pokračuje

            Dňa 29.11.2016 sa žiaci 6. ročníka našej základnej školy opäť zúčastnili Detskej lesníckej univerzity vo Zvolene, kde si tentokrát obohatili svoje vedomosti informáciami z tém: ,,Drevo-tradičný materiál" a ,,Les nie sú len stromy".

                 

          • OKRESNÉ KOLO VO VOLEJBALE

          •  Okresné kolo vo volejbale žiakov na šk. rok 2016/17                           

            CVČ vyhradilo v kalendári športových súťaží 29. november 2016 na OK žiakov vo volejbale. Tento raz si na jeho usporiadanie vybralo telocvične našej školy. Na palubovke sa pod vysokou sieťou  stretlo šesť družstiev, z ktorých každé chcelo pre tú svoju školu získať čo najlepšie umiestnenie. Po bojovných výkonoch sa stala najúspešnejšou ZŠ Spojová, pred ZŠ Brusno a ZŠ Moskovská ulica. Našim žiakom patrí gratulácia nielen za dobré umiestnenie, ale najmä za snaživý prístup k príprave na turnaj, čím si spoločne s družstvom na druhom mieste zabezpečili právo účasti na Krajskom kole v Detve, ktoré sa uskutoční vo februári 2017. Najbližšie čaká podobný turnaj 6. decembra 2016 naše  dievčatá. Aj im všetci držíme palce.

            Úspešné družstvo našej školy - horný rad: Michal Vais, Michal Lomenčík, Aleš Sršeň - kapitán družstva,Adam Hrušovský, Matúš Dušička, Marek Ťakuš, Mgr. Ján Chmelík, Marúš Jakubík; spodný rad: Samuel Babej, Matej Hraško, Martin Antalic, Pavol Dlhoš;

               
             

          • "VIEM, ČO ZJEM"

          • Projekt  "Viem, čo zjem"

            Vrámci tohto projektu sa uskutočnila súťaž "Môj zdravý tanier", do ktorej sa zapojili žiaci mnohých tried našej školy. Vytvorili zábavné kresby na tému „zdravé stravovanie“, čo si predstavujú pod pojmom zdravé potraviny, aké sú ich obľúbené zdravé jedlá.

            4.A -  

            Martina Dančová 4.A                                                   Katarína Tesárová - 7.B

             

            Viktória Palúchová 7.C                                                Emma Simanová 7.D

               

          • LETNÝ TÁBOR

          • LETNÝ TÁBOR

            Aj tento školský rok prichádzame s ponukou letného tábora pre Vaše deti. Keďže Vám chceme uľahčiť plánovanie aktivít počas letných prázdnin, predkladáme Vám túto ponuku v dostatočnom predstihu. V prípade záujmu kontaktujte p. vychovávateľky ŠKD.

            Hotel Liptov, Demänovská dolina

            Termín:   9.7. – 14.7. 2017

            Cena:      130 eur

            Cena zahŕňa:     dopravu klimatizovaným autobusom

                                       ubytovanie

                                       stravu 5x denne

                                       pitný režim

                                        cestovné poistenie

            Program:

            • Demänovská jaskyňa slobody
            • Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, LM
            • Člnkovanie v Jasnej
            • Kúpanie v bazéne
            • Turistické vychádzky
            • Diskotéka, karaoke
            • Táborové hry

          • Exkurzia

          • EXKURZIA - OSVIENČIM

            Dňa  18.11.2016 sa  žiaci deviateho a ôsmeho ročníka spolu s pedagógmi školy (p.Adamcová, p.Čellárová, p.Tomková) v skorých ranných hodinách  stretli, aby spoznali nie tak dávne tragické osudy Slovákov a národov Európy.

            Cieľ cesty – Osvienčim – koncentračný tábor v Poľsku.

            Cesta bola dlhá, takže sme privítali prvú zastávku – mesto Wadowice, ktoré preslávil najznámejší rodák Karol J. Wojtyla – pápež Ján Pavol II. Po ďalšie informácie, oveľa smutnejšie, sme sa presunuli do cieľa cesty. Prehliadka priestorov, ktorá sa konala spolu s lektormi múzea, nás síce obohatila o nové poznatky, ale zároveň v našich mysliach rezonovali slová počutého a obrazy videného. Nadobudli sme presvedčenie, že ľudia sústredení vo vyhladzovacom tábore tam boli dovezení len preto, že boli iní, mali iné  názory, vyznávali iné hodnoty.....

            Zhodli sme sa v jednom  -  dobre, že žijeme v dnešnej dobe!

                                                                                         Viktória Podmanická, Ema Vavrinčíková,Nina Beňová, Emília Skokanová

             

                                                                                                        

          • Projekty z BIOLÓGIE

          • BLÍZKI SPOLOČNÍCI ČLOVEKA

            Dňa 22.11.2016 žiaci 6.D triedy našej základnej školy prezentovali projekty biològie na tému ,,Blízki spoločníci človeka." Niektorí žiaci obohatili projekt domácim miláčikom, a to psom a škrečkami.

                

        • TESTOVANIE T5
          • TESTOVANIE T5

          • OZNAM PRE RODIČOV A ŽIAKOV

            Testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ pod názvom Testovanie 5-2016 sa uskutoční 23. novembra 2016 (streda)

            na všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

            Testovania sa zúčastnia žiaci 5. ročníka ZŠ, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            Viac informácií o testovaní nájdete v paneli Navigácia - Testovanie T5-2016

             DPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:

            • vstup žiakov do školy o 7:45
            • testovaní žiaci po skončení T5 odchádzajú domov
            • žiaci 6. - 9. ročníka sa vyučujú podľa rozvrhu hodín