Novinky

          • Voľby do Žiackeho parlamentu

          • Voľby do Žiackeho parlamentu sa konali 26.10.2017

             

            Volieb sa zúčastnilo 9 kandidátov.

            Zástupcovia tried – členovia žiackeho parlamentu po vypočutí kandidátov v tajnej voľbe zvolili týchto členov a vyslovili im tak dôveru.  

            Koordinátori ďakujú všetkým kandidátom a gratulujú víťazom.

            ŽIACKY PARLAMENT  - VÝBOR

            PREDSEDA

            Patrik PUŠKÁR   - 7.B

            PODPREDSEDA

            Matúš NIŽNÍK  - 4.C

            KULTÚRNY REFERENT

            Simona HANULOVÁ – 6.C

            Petra MESZÁROSOVÁ - 6.C

            REFERENT PRE WEB A ŠTATISTIKU

            pre I. stupeň

            Alex LEPKO – 4.B

            Tomáš WILD  -  4.B

            pre II. stupeň

             Lara SEMENÍKOVÁ – 6.B

            Emma KURRAYOVÁ – 6.B

             

            Funkciu zapisovateľa budú v školskom roku 2017/2018 vykonávať koordinátorky Žiackeho parlamentu:

            Mgr. Körtvélyesiová Jana, Mgr. Kozáková Miroslava, Mgr. Majlingová Nina, Mgr. Birmonová Dáša 

             

        • VYHODNOTENIE JESENNÉHO ZBERU PAPIERA
          • VYHODNOTENIE JESENNÉHO ZBERU PAPIERA

          • VYHODNOTENIE ZBERU PAPIERA - OKTÓBER 2017

            Jesenný zber papiera nás opäť presvedčil, že ochrana životného prostredia nie je nikomu ľahostajná. Spoločnými silami sme vyzbierali 26 286,30 ton zberového papiera. Ďakujeme za každé kilo, ktoré ste priniesli v rukách, či doviezli autom. Deťom z prvého stupňa sa podarilo nazbierať 13 656,95 kg a deťom z druhého stupňa 12 629,35 kg.

                                Primárne vzdelávanie                 Nižšie stredné vzdelávanie

            1.miesto                 2.B (1468,8 kg)                              5.C (1273,25 kg)

            2.miesto             3.D (1292,5 kg)                              6.A (1117,75 kg)

            3.miesto             4.B (1281,2 kg)                              8.A (1100 kg)

             

            Veľká vďaka patrí všetkým deťom, ktorí pomáhali pri zbere počas vyučovania a obrovské ĎAKUJEME patrí všetkým tým, ktorí prejavili ochotu pomáhať aj do 16-tej hodiny.

            Prehľad zberu v TABUĽKE A GRAFE:

            Graf zberu po jednotlivých dňoch

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • Víťazstvo najmladších žiakov v okresnom kole vo vybíjanej

            V dňoch 25. a 27. októbra 2017 vybojovali našie žiačky a žiaci štvrtých ročníkov 1.miesto v skupine a následne aj vo finále okresného kola najmladších žiakov. Vyhrali všetky zápasy a vybojovali si tak zaslúžene postup na krajské kolo.

            Všetci hrali veľmi zodpovedne a v plnom nasadení.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a k úspechu GRATULUJEME!

              

          • Okresné kolo v bedmintone

          • OKRESNÉ KOLO V BEDMINTONE

            Dňa 17.-18.októbra sa naši žiaci: Lukaš Kurray, Samuel Parobek a žiačky: Lucia Brišova, Sandra Račková zúčastnili okresného kola v bedmintone žiakov/čok ZŠ. Chlapci vybojovali 4.miesto medzi 11 zúčastnenými ZŠ z BB a dievčatá krásne 2.miesto medzi 10 zúčastnenými ZŠ z BB, čím si zabezpečli postup do krajského kola. 

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a GRATULUJEME!

             

          • Slávnostné oceňovanie najúspešnejších žiakov

          • Slávnostné oceňovanie najúspešnejších žiakov a žiačok základných škôl mesta Banská Bystrica  za školský  rok  2016/2017.

            Dňa 24. októbra 2017 sa v Bábkovom divadle na Rázcestí uskutočnilo slávnostné oceňovanie najúspešnejších žiakov a žiačok základných škôl mesta Banská Bystrica  za školský  rok  2016/2017. Žiaci boli ocenení za mimoriadne úspechy  v oblasti rôznych olympiád a za výborné výsledky v športových, vedomostných a umeleckých súťažiach. Oceňovanie prebieha každoročne pod záštitou Školského úradu mesta Banská Bystrica, za prítomnosti primátora alebo viceprimátora, pedagógov, ocenených žiakov a ich rodičov.

            Pán viceprimátor, Mgr. Jakub Gajdošík, ocenil 29 najúspešnejších žiakov mesta. Rovnako poďakoval pedagógom zo základných škôl a ZUŠ, ktoré vyznamenaní žiaci navštevujú, resp. v minulom školskom roku navštevovali.

            Za našu školu bol v kategórii vedomostných súťaží odmenený Aleš Sršeň za 1. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády, 1. miesto v okresnom kole a 3. miesto v krajskom kole Fyzikálnej olympiády a 2. miesto v celoslovenskej  Matematicko – fyzikálnej súťaži Náboj Junior ( člen družstva). V kategórii súťaže boli ďalej odmenení aj ostatní členovia súťažného družstva Spojováci 1 v súťaži Náboj Junior: Petra Oborilová, Viktória PodmanickáMartin Vajs. Toto súťažné družstvo sa umiestnilo na 4.mieste v rámci regiónu Česko – Slovensko.  Za 1. miesto v celoslovenskej súťaži programovania web-stránok o Slovensku v kategórii Junior Internet – Web Design bol odmenený Adam Kocian.  Za 1. miesto v Majstrovstvách SR v gymnastickom štvorboji bol ocenený náš talentovaný gymnasta Sebastián Samson zo 4.A.

            Mesto BB venovalo oceneným žiakom za reprezentáciu svojej školy a mesta predstavenie "Náukobeh slovenčini". Inscenácia sa tematicky venuje slovenskému jazyku, jeho histórii a súčasným lingvistickým tendenciám. Ocenení žiaci, ich rodičia a pedagógovia strávili  spolu s predstaviteľmi mesta v prostredí Bábkového divadla príjemné popoludnie.

            Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov pri rozvoji ich talentu.

          • Svetový deň zdravej výživy

          • Ochutnávka ovocia a zeleniny

            Mesiac október sa vyznačuje nielen svojou rozmanitosťou v podobe jesenného ovocia a zeleniny, ale je venovaný aj úcte k starším. V 2.C sme si tieto atribúty jesene skĺbili a vďaka starej mame našej žiačky, pani Doc. PaedDr. Melicherčíkovej, Phd. sme sa dozvedeli, ako to bolo niekedy s uskladnením ovocia a zeleniny. V závere nás čakala zaujímavá odmena v podobe ochutnávky rôzneho ovocia a zeleniny.

                

        • TESTOVANIE T-5
          • TESTOVANIE T-5

          • TESTOVANIE T-5 (2017) 

            Vážení rodičia!

             Dňa 22.novembra 2017 (streda) sa na našej škole zúčastnia žiaci 5.ročníka celoslovenského testovania „Testovanie 5-2017“. Testovania sa zúčastnia všetci žiaci, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, okrem žiakov vzdelávaných podľa vzdelávacích programov pre žiakov s mentálnym postihnutím. Naši tohtoroční piataci budú testovaní z matematiky a slovenského jazyka a v testoch bude ich hlavnou úlohou preukázať svoje vedomosti z primárneho stupňa ZŠ. Škola na druhej strane získa spätnú väzbu a objektívne informácie o výkone žiakov pri vstupe na vzdelávací stupeň ISCED 2. Oba testy trvajú 60 min. Výsledky testov budú známe v decembri, až januári 2018.

            Viac informácií sa dozviete v ľavom paneli Navigácia pod názvom TESTOVANIE T5,T9

            Veríme, že naši žiaci budú čo najúspešnejší a držíme im palce!yes

        • JESENNÉ PRÁZDNINY
          • JESENNÉ PRÁZDNINY

          • JESENNÉ PRÁZDNINY

            V termíne od 30. októbra 2017 (PONDELOK) do 31. októbra 2017 (UTOROK). Školské vyučovanie sa začne 2. novembra 2017 (ŠTVRTOK).

          • Slávnostné odovzdanie zrekonštruovaných častí školského športového areálu

          • Slávnostné odovzdanie zrekonštruovaných častí školského športového areálu

            Slávnostné odovzdanie zrekonštruovaného oplotenia školského športového areálu a vstupov na ihriská pre žiakov ZŠ Spojová sa uskutočnilo v utorok – 17. októbra za účasti rodičov, sponzorov a viceprimátora mesta Banská Bystrica.  Vzácni hostia po programe detí z DFS Dupkáčik mohli z pokutových kopov preveriť kvality brankára nášho víťazného tímu školy vo futbalovom turnaji McDonald's Cup-e, ktorému sa podarilo už opakovane prebojovať do finále celoslovenského kola. Vďaka sponzorskému daru, aktivite rodičov našich žiakov a ústretovému prístupu zriaďovateľa sa takto podarilo zlepšiť podmienky pre rozvoj športových aktivít žiakov na hodinách telesnej a športovej výchovy, ako aj v mimovyučovacom čase.

            ...viac fotografií po klknutí na prvý obrázok vo fotoalbume... 

               

          • Literárno-historická a prírodovedná exkurzia žiakov 9. Ročníka v Martine

          • Literárno-historická a prírodovedná exkurzia žiakov 9. Ročníka v Martine

            3. október 2017 začal daždivým počasím, no deviataci sa napriek tomu vybrali na plánovanú návštevu  Matice slovenskej, Národného cintorína v Martine a Múzea slovenskej dediny. Ako prvú sme navštívili Maticu slovenskú, kde sme aktívne spolupracovali s lektorkou, ktorej informácie sme dopĺňali našimi vedomosťami prevažne z dejepisu. Po veľmi podrobnom výklade v dvorane sme pokračovali prehliadkou expozície. Po úvodnom zoznámení sa s našimi dejinami sme pokračovali prehliadkou Národného cintorína v Martine, kde sú pochovaní viacerí významní slovenskí dejatelia. Pre nepriaznivé počasie sme nastal zmena plánu a zavítali do prírodovedného Múzea Andreja Kmeťa. Prírodovedné múzeum mapuje prírodu Turca a je jediné toho druhu v regióne.

            Napriek daždivému počasiu sme prežili deň plný zážitkov, informácií a hlavne vzájomnej komunikácie. Bolo nám spolu fajn. (BS)

             

        • Športová akadémia MATEJA TÓTHA
          • Športová akadémia MATEJA TÓTHA

          • Športová akadémia MATEJA TÓTHA v ZŠ SPOJOVÁ

            Olympijský víťaz a majster sveta Matej TÓTH v stredu - 11. októbra 2017 spoločne s trénermi otvorili prvý tréning ŠAMT. 

            Poslaním športovej akadémie je podnecovať výkonnostný rast detí, ale hlavne dbať na kvalitu pohybu, zdravý vývoj dieťaťa a celkovú radosť z pohybu. Priamo do tréningov sa aplikuje metóda kineziológie vývojových štádií, vďaka čomu sa budú deti učiť efektívnejšiemu pohybu zdravou formou.

            Jedinečný šporotvý krúžok v našej škole bude prebiehať v dňoch streda a štvrtok v čase od 14:00 do 15:00 hodiny. Krúžok je zameraný na žiakov prvého a druhého ročníka. Prípadní ďalší záujemcovia sa ešte môžu prihlásiť u trénerov (Mgr. Trnková, Mgr. Majling), u ktorých získajú aj informácie o poplatkoch.

            ... viac obrázkov po kliknutí nájdete vo fotoalbume...

             

          • Beseda so včelárom

          • BESEDA SO VČELÁROM

            Albert  Einstein kedysi povedal: „ Ak by zmizli na Zemi včely, ostávajú ľuďom len 4 roky života.“

             Včela je súčasťou prírody Zeme už milióny rokov. Je nevyhnutná pre opeľovanie rastlín.

             Praktické rady a zaujímavé informácie o jej chove dostali naši žiaci priamo od včelára, Ing. Miku, z prvej ruky na besede ,dňa 6. 10. 2017 v školskej čitárni. Informáciami, ktoré nám odovzdal, zvýšil našu úroveň vedomostí a znalostí o tomto užitočnom hmyze. A navyše praktickým ukážkami včelárskych potrieb a najmä ochutnávkou medu si získal pozornosť každého žiaka.     (M.Š.)

            Viac záberov vo fotoalbume...

               

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • ZBER PAPIERA

            Aj v tomto školskom roku 2017/2018 vyhlasujeme v dňoch 12.10. – 19.10. 2017 zapojili do zberu tejto vzácnej druhotnej suroviny v jesennom zbere papiera.

            A tradične, ako v minulom školskom roku, žiadna naša námaha nezostane nepovšimnutá. Odmenu v podobe ZBEROVÉHO  ENVIROŽOLÍKA získa teda každý, kto prinesie minimálne 20kg papiera. Dúfame, že pomôže v tej najvhodnejšej chvíli.

            Veríme, že radosť súťažiť a pritom pomáhať vás neopustí a s nadšením sa do zberu zapojíte. yes

        • Svetový deň úsmevu
          • Svetový deň úsmevu

          • Svetový deň úsmevu

            Svetový deň úsmevu sa oslavuje od roku 1999. Iniciátorom bol Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril „smajlíka“, symbol šťastia a dobrej vôle. Tento deň (5. 10.) je určený na dobré skutky, dobrú náladu a na pochopenie sily úsmevu, ktorý robí naše dni krajšími.                               (J. L.)

            V našej škole vyzeral tento deň takto:

            Citáty známych osobností rozmiestnené po priestoroch celej budovy školy všetkým prezrádzali, aký je ÚSMEV v živote človeka dôležitý, že je to najkrajší most k druhému človeku. Úprimný úsmev má silu uragánu a dokáže zázraky. Mediálna skupina pod vedením p. uč. Tomuňákovej aj prostredníctvom školského rozhlasu vyčarila úsmevy v školských laviciach.

            Usmievajte sa, lebo niet nič horšieho ako zamračený a zachmúrený človek... laugh

            ...po kliknutí na prvý obrázok nájdete viac vo fotoalbume...wink 

               

          • LITERÁRNO-HISTORICKO-GEOGRAFICKÁ EXKURZIA

          • LITERÁRNO-HISTORICKO-GEOGRAFICKÁ EXKURZIA

            21. 9. 2017 a 6. 10. 2017 sa uskutočnila v 7. a 8.ročníku literárno-historicko-geografická exkurzia. Žiaci spoznali bohatú históriu hradu Devín. Hrad, ktorý leží na sútoku riek Morava a Dunaj, im vydal svoje pradávne tajomstvá. Okrem zvyškov stredovekého hradu, základov stavieb z rímskej a veľkomoravskej doby, si žiaci prezreli v jaskynných priestoroch skalného brala stálu expozíciu. Žiakov zaujala aj historka strážnej veže zvanej „Mníška“ a hradná studňa (55 m hlboká). V roku 1961 hrad Devín vyhlásili za Národnú kultúrnu pamiatku.

            V Modre sa žiaci oboznámili so životom a dielom Ľ. Štúra a prezentovali geografické projekty. Zistili, že osobnosť Ľudovíta Velislava Štúra, národného buditeľa a kodifikátora spisovnej slovenčiny, bola tiež spätá s históriou hradu Devín a spoznali aj miesto jeho posledného odpočinku.                                                            

            J. L.

            Viac fotografií po kliknutí na prvý obrázok vo FOTOALBUME...

                  

        • KRÚŽKOVÁ ČINNOSŤ
          • KRÚŽKOVÁ ČINNOSŤ

          • OZNAM

            Krúžková činnosť v ZŠ Spojová začína od 2. októbra 2017 podľa jednotlivých termínov krúžkov.

            NÁZOV  KRÚŽKU/ ZÁUJMOVÉHO ÚTVARU

            VEDÚCI KRÚŽKU

            DEŇ, HODINA KRÚŽKOVEJ ČINNOSTI

            GYMNASTICKÝ KRÚŽOK

            (1. – 9. ROČNÍK)

            Mgr. KONDRÁT

            Utorok: 7:00

            Štvrtok: 7:00

            MATEMATICKÝ KRÚŽOK

            PaedDr. ONDRUŠOVÁ

            Pondelok: 14:00 – 15:30

            KRÚŽOK KREATIVITY

            (2. STUPEŇ)

            Mgr. BIRMONOVÁ

            Utorok: 14:00 – 15:00

            Piatok: 14:00 – 15:00

            FLORBALOVÝ KRÚŽOK

            (3. – 4. ročník)

            Mgr. ROMANOVSKÝ

            Utorok:14:00 – 15:30

            FLORBALOVÝ KRÚŽOK

            (1. STUPEŇ)

            Mgr. KUBASKÁ

            Pondelok: 14:00 – 15:30

            NEBOJÍM SA MATEMATIKY

            (9. ROČNÍK)

            Mgr. KRAJANOVÁ

            Streda: 14:00 – 16:00

            FLORBALOVÝ KRÚŽOK

            (2. STUPEŇ)

            Mgr. LUPTÁK

            Streda: 14:00 – 15:30

            DFS - DUPKÁČIK

            Mgr. POTANČOKOVÁ

            Ut.,Str.: 14:00 – 15:00

            Štvrtok: 14:00 – 15:30

            INFORMATIKA HROU

            (5. – 9. ROČNÍK)

            Mgr. RADOBICKÁ

            Streda: 14:00 – 16:00

            MAŠKRTNÍČEK

            Mgr. VIGAŠOVÁ

            Štvrtok: 14:00 – 16:00

            DRAMATICKÝ KRÚŽOK

            Mgr. MAJLINGOVÁ

            Utorok: 13:30 – 15:30

            POČÍTAČOVÝ KRÚŽOK

            (2. ROČNÍK)

            Mgr. KALMANOVÁ

            Streda: 13:30 – 15:30

            SLOVENČINA PRE DEVIATAKOV

            PhDr. SLAMOVÁ

            Pon., Ut.: 7:00 – 8:00

            PROGRAMOVANIE

            (5. - 9. ROČNÍK)

            Mgr. POLONEC

            Štvrtok: 14:00 – 15:30

            INFORMATIKA V PRÍRODNÝCH VEDÁCH (2. STUPEŇ)

            Mgr. GABČO

            Streda: 14:00 – 15:30

            BIOLOGICKÝ KRÚŽOK

            Mgr. ŠTOVKOVÁ

            Streda: 14:00 – 15:00

            FUTBALOVÝ KRÚŽOK (1.,2. ROČNÍK)

            Mgr. PALIDER

            Piatok: 13:30 – 15:30

            VOLEJBAL – ŠVK TATRAN BB

            Ing. ŠTRBAVÝ

            Pondelok: 15:45 – 17:30