Novinky

          • Bavme deti športom

          • Bavme deti športom

            V termínoch 26 októbra, 16. novembra a 14. decembra 2017 sa vybraní žiaci primárneho vzdelávania zúčastnili atletickej súťaže v hale Športového gymnázia v B. Bystrici. Svojimi výkonmi, bojovnosťou a chuťou športovať si zabezpečili postup do krajského kola, ktoré sa uskutoční na jar 2018.

            Našim malým športovcom gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

            Mgr. J. Žilinská

          • SPOLUPRÁCA s SOŠ hotelových služieb v BB

          • ZDOBENIE MEDOVNÍKOV

            so študentmi SOŠ hotelových služieb

            Študenti SOŠ hotelových služieb BB pod vedením p. Ing. J. Korbeľovej spolupracovali s našimi deviatakmi (9.A) pri pečení a zdobení vianočných medovníkov na hodine PDO.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • OZNAM pre rodičov a žiakov

            V piatok - 15.12.2017 sa upravuje činnosť ŠKOLSKÉHO KLUBU DETÍ z organizačných dôvodov do 15:00 hod.

          • Mikuláš v ZŠ Spojová

          • "Upratali sme si všetko, čakáme Ťa milý dedko. Čakáme Ťa Mikuláš, kedy sa k nám zatúlaš.."

            Týmito veršami sme v stredu 6. 12. privolávali Mikuláša a verte či neverte, on skutočne prišiel. Veď prečo by aj nie?! U nás na škole našiel samé dobré deti. Mikuláš pre všetkých pripravil sladké balíčky, no nezabudol pripomenúť, že si treba poriadne umývať zuby. Okrem dobrých detí odmenil Mikuláš aj pani riaditeľku, učiteľov, vychovávateľov, kuchárky, upratovačky, školníkov za ich výborne odvedenú prácu počas celého roka. Už teraz sa tešíme, kedy k nám Mikuláš zavíta opäť.

        • Poďakovanie za darcovstvo krvi
          • Poďakovanie za darcovstvo krvi

          • Poďakovanie za darcovstvo krvi

                        ZŠ Spojová usporiadala dňa 30.novembra 2017 v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou v Banskej Bystrici už tretiu akciu pod názvom Kvapka krvi. Do akcie sa zapojilo 36 darcov. Darovanie krvi patrí k významným humánnym činom, ktoré zachraňujú ľudské životy. Touto cestou vyslovujeme uznanie, úctu a poďakovanie všetkým dobrovoľným darcom krvi a zároveň ďakujeme všetkým za pomoc Matúškovi Kukučkovi z 5.D, ktorý túto najvzácnejšiu tekutinu nevyhnutne potrebuje k záchrane krehkého zdravia .

          • DOD - "moji starkí"

          • Babička ma naučila variť si čaj s medom. Opravovať, čo kde treba, to zas robím s dedom.

            Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia. Aj keď dačo vyparatím, našim nepovedia.

            Sú to verní kamaráti, často u nich bývam.

            Raz im všetko s láskou vrátim, v srdiečku ich skrývam.

            Vrámci týždňa úcty k starším sa v niektorých triedach 1. stupňa (2. B, 4. A, 4. B, 4. C) uskutočnil „Deň otvorených dverí pre seniorov“.  Starí rodičia si opäť sadli do školských lavíc a mohli si vyskúšať, ako vyzerá bežný vyučovací deň ich vnúčat.

            Seniori si vyskúšali prácu na interaktívnej tabuli, čítali bájky, počítali zlomky a dokonca boli oznámkovaní pani učiteľkou. Videli čepčenie nevesty, tanec pri zavíjaní nevesty, vyskúšali si svoje zručnosti na výtvarnej výchove – pracovali s gaštanmi, jesennými listami, vyrezávali tekvice, maľovali. Mohli obdivovať šikovných gymnastov, recitátorov, spevákov, tanečníkov.

            A takto krásne vinšovali svojím starkým naši štvrtáci: 

            Natrhám si kvety pod lesom na stráni,

            vám starí rodičia, kytku dám do dlaní.

            Hoc vlas vám šedivie a zrak sa zakalí,

            prijmite od detí najkrajšie pozdravy.

            Prijmite kytičku, čo slzou prevlhla,

             aj mne sa tískajú slzy tiež do hrdla.

            Nech sa vám predĺži životná vaša púť,

            želáme zo srdca, vaša vnučka i vnuk.

          • Víťazstvo v KK vo vybíjanej najmladších žiakov

          • Víťazstvo najmladších žiakov

            Dňa 28.11.2017 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola vo vybíjanej najmladších žiakov v Poltári. Turnaja sa zúčastnilo 6 družstiev z banskobystrického kraja. Najmladší reprezentanti našej školy sa držali naozaj výborne a vyhrali všetky zápasy v skupine aj v semifinále a nakoniec aj  vo finále. Víťazstvo si vybojovali a postúpili tak na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 12. a 13.12. 2017 v Strážskom.

            Ďakujeme za naozaj vzornú reprezentáciu, bojovnosť a disciplinu pri hre a GRATULUJEME.

        • KVAPKA KRVI 2017
          • KVAPKA KRVI 2017

          • KVAPKA KRVI

            Milí rodičia, priatelia školy, života...

            Dňa 30.11.2017 sa v našej škole uskutoční akcia KVAPKA KRVI v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou v Banskej Bystrici. Darovaním tejto najvzácnejšej tekutiny môžeme pomôcť aj žiakovi našej školy, Matúškovi Kukučkovi z 5.D, ktorý ju k záchrane krehkého zdravia nevyhnutne potrebuje.

            Vstupné vyšetrenie je potrebné absolvovať od 8:00 do 10:00.

            Pomôžme, veď pomáhať je ľudské... Pomôžme tým, ktorí to najviac potrebujú...

          • DOD SOŠ hotelových služieb a obchodu v BB

          • Navštívili sme DOD SOŠ hotelových služieb a obchodu v BB

            Dňa 21. novembra 2017 sa uskutočnil „Deň otvorených dverí Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu“ pre žiakov našej školy, ktorí majú v budúcnosti záujem navštevovať túto školu. Žiaci si v tento deň v Reštaurácii Belveder, v školskom kaderníctve a v budove SOŠ mohli vyskúšať niektoré zručnosti, dozvedieť sa veľa zaujímavého o štúdiu a praxi nielen od pedagógov tejto školy, ale aj od samotných študentov.

        • OZNAM pre rodičov
          • OZNAM pre rodičov

          • OZNAM - pre rodičov

            V týždni od 20.11.2017 - do 24.11.2017 prebiehajú triedne rodičovské združenia individuálnou formou.

             

          • Týždeň vedy a techniky 2017

          • Týždeň vedy a techniky na Slovensku 

            každoročne organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

            Tento rok sa podujatie uskutočnilo v termíne od 6.11 do 12.11.2017 aj na UMB a my sme pri tom nechýbali. Pracovníci UMB si pre našich žiakov 8. D, 8. B, 6. A pripravili rôzne praktické ukážky a zábavné úlohy. Jednoduchými a zaujímavými aktivitami priblížili význam fyziky a chémie v oblasti vedy a techniky. Žiaci skúmali, prečo sa v zime solia chodníky, ako funguje naše oko, zaznamenávali pomocou najmodernejších prístrojov farebné spektrum, skúmali fyzikálne vlastnosti kvapalín, boli svedkami odskúšania raketového pohonu, a magnetického dela....

            Veľká vďaka všetkým pracovníkom UMB za pripravené podujatie a vzájomnú spoluprácu. Tešíme sa na ďalšie podujatie.

          • DIELNIČKY v ŠKD

          • DIELNIČKY S BABKOU A DEDKOM V ŠKD

            V stredu - 8. novembra 2017 sa v našom oddelení ŠKD 1.B triedy konalo milé stretnutie našich prváčikov a ich starých rodičov. Tých sme privítali  ľudovou piesňou a potom už v „DIELNIČKACH S BABKOU A DEDKOM“  pod našimi spoločnými šikovnými rukami vyrastali rôzne darčeky, ktoré sme venovali neonatologickému oddeleniu FNsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Spoločným úsilím sme takto podporili charitatívnu myšlienku lekárov tohto oddelenia.  Aby nám práca ubiehala od ruky, staré mamy pre nás napiekli sladké dobroty.

            Srdečne pozývame aj Vás ostatných dňa 16.novembra 2017 pri príležitosti Medzinárodného dňa nedonosených detí do ESC v Banskej Bystrici, kde si môžete naše „dielka“ prezrieť a poprípade za symbolickú sumu aj zakúpiť.

            Starým rodičom, ale aj rodičom za príjemne strávené spoločné chvíle a majstrovanie ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

            Detičky z ŠKD 1.B a 1.E triedy a

                              pani vychovávateľka

          • Kladenie vencov v Kremničke

          • Spomienka na obete masakry v Kremničke

            V stredu 8. 11. 2017 sa žiaci 8. ročníka našej školy zúčastnili pietnej spomienky na obete masakry v Kremničke. Predstavitelia mesta, zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a predstavitelia Židovskej náboženskej obce za účasti žiakov a študentov vybraných základných a stredných škôl položili vence, kytice, zapálili sviečky a uložili kamienky ako výraz úcty a vďaky obetiam masového vraždenia po potlačení SNP v Kremničke.

            K  masovým popravám tu došlo v niekoľkých etapách od 5. novembra 1944, do 17. marca 1945, keď do Kremničky boli v  tajnosti nákladnými autami zvážané desiatky väzňov z banskobystrickej väznice. Obete boli okradnuté o osobný majetok a potom po 10-členných skupinách privádzané k okraju protitankových zákopov, kde boli zastrelení. Na vraždách sa priamo podieľali nielen Nemci z Einsatzkommanda 14, ale aj mnohí slovenskí príslušníci POHG. Takto tu bolo zavraždených 747 osôb – nevinných mužov, žien aj detí, uväznených partizánov, ľudí obvinených z pomoci partizánom, ľudí nepohodlných z hľadiska vierovyznania alebo farby pleti.

            Účastníci vo svojich príhovoroch zdôraznili dôležitú úlohu pripomínať súčasníkom – najmä mladej generácii – tragédiu našich predkov, aby nikdy nebola zabudnutá, aby nikdy neboli  zabudnuté zmarené životy nevinných, ktorí zomreli  v dôsledku zvrátených teórií rasizmu a xenofóbie. Poučme sa z histórie a nedovoľme extrémizmu a netolerancii zvíťaziť nad ľudskosťou.

            L.B.

          • Deň klobúkov v štvrtom ročníku

          • Deň klobúkov

            V októbri sa v triedach 4. A a 4.C konal Deň klobúkov (alebo iných originálnych pokrývok hlavy). V rámci projektového vyučovania sme sa hravou formou dozvedeli niečo o histórii, tradícii a funkciách. Naučili sme sa niečo nové, tvorili sme, spestrili sme si vyučovanie. ( a nielen my, ale aj naše pani učiteľky). J. L.

          • Žiaci 9. ročníka v Osvienčime

          • Exkurzia - OSVIENČIM

            Čas dušičkový – obdobie, kedy viac ako inokedy myslíme na svojich blízkych, navštevujeme miesta ich posledného odpočinku.

            Žiaci deviateho ročníka našej základnej školy 27. októbra prišli na takéto pietne miesto. Nie však preto, aby spomínali na blízkych , ale preto, aby vzdali úctu a venovali spomienku tým, ktorých život skončil vo vyhladzovacom tábore Auschwitz - Birkenau.

            Svedectvom, že ľudia držia v úcte násilne zmarené životy, je množstvo návštevníkov múzea z rôznych končín sveta. Mohli sme sa presvedčiť na vlastné oči, že ľuďom nie je  ľahostajná minulosť. Že  všetkým nám predovšetkým  leží na srdci naša - budúcnosť.

            Autor: T.Č.

          • OZNAM - voľné pracovné miesta

          • OZNAM - voľné pracovné miesta

            Základná škola, Spojová 14, 97401 Banská Bystrica a Školská jedáleň pri ZŠ Spojová vyhlasuje pracovný pohovor na voľné pracovné pozície:

            • školník - údržbár ako nepedagogický zamestnanec - na plný úväzok s nástupom ihneď
            • pracovníčka v prevádzke - pomocná sila v kuchyni ako nepedagogický zamestnanaec - na polovičný úväzok s nástupom ihneď

            Kvalifikačné predpoklady: osvedčenie o odbornej spôsobilosti

            Žiadosti posielajte na sekretariát školy: sekretariat@zsspojbb.sk

            Telefonický kontakt: 048/4230390

          • Voľby do Žiackeho parlamentu

          • Voľby do Žiackeho parlamentu sa konali 26.10.2017

             

            Volieb sa zúčastnilo 9 kandidátov.

            Zástupcovia tried – členovia žiackeho parlamentu po vypočutí kandidátov v tajnej voľbe zvolili týchto členov a vyslovili im tak dôveru.  

            Koordinátori ďakujú všetkým kandidátom a gratulujú víťazom.

            ŽIACKY PARLAMENT  - VÝBOR

            PREDSEDA

            Patrik PUŠKÁR   - 7.B

            PODPREDSEDA

            Matúš NIŽNÍK  - 4.C

            KULTÚRNY REFERENT

            Simona HANULOVÁ – 6.C

            Petra MESZÁROSOVÁ - 6.C

            REFERENT PRE WEB A ŠTATISTIKU

            pre I. stupeň

            Alex LEPKO – 4.B

            Tomáš WILD  -  4.B

            pre II. stupeň

             Lara SEMENÍKOVÁ – 6.B

            Emma KURRAYOVÁ – 6.B

             

            Funkciu zapisovateľa budú v školskom roku 2017/2018 vykonávať koordinátorky Žiackeho parlamentu:

            Mgr. Körtvélyesiová Jana, Mgr. Kozáková Miroslava, Mgr. Majlingová Nina, Mgr. Birmonová Dáša