Novinky

          • Blahoželanie k úspechu

          • BLAHOŽELÁME K ÚSPECHU!

            Srdečne blahoželáme našej žiačke Alexandre Rumanovskej, žiačke 3.E triedy.

            Ako jediná  vo svojej kategórii  obhájila 3.miesto na Majstrovstvách v krasokorčuľovaní SR z minulého roka, ktoré sa tento rok začiatkom marca konali v Ružomberku.

            Saška je už druhý rok zberateľkou tretích miest, no v tejto konkurencii a pri tomto náročnom športe je to naozaj skvelý výkon. 

            Je držiteľkou 3.miesta GP Banská Bystrica, 3. miesta Poľana Cup Detva, 3. miesta Veľkej Ceny Košíc a Košickej korčuľky, 3. miesta Veľkej Ceny Liptova a okrem toho jedného štvrtého a dvoch piatych miest.

            Držíme palce a prajeme veľa ďalších úspechov

            https://www.bystricoviny.sk/bystricoviny-tv/majstrovstiev-sr-krasokorculovani-nadeji-mladsieho-ziactva-bronz-kk-iskra/

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • OZNAM - UPOZORNENIE

            V piatok - 23.3.2018 sa obedy v školskej jedálni z dôvodu upraveného vyučovania vydávajú pre všetkých stravníkov do 13:30 hod.

             

        • OZNAM pre rodičov a žiakov
          • OZNAM pre rodičov a žiakov

          • OZNAM

            V piatok - 23. marca 2018 - bude upravené vyučovanie z organizačných dôvodov nasledovne:

            • primárne vyučovanie (1. stupeň) - končí 4. vyučovacou hodinou - 11:40 hod.
            • nižšie stred. vzdelávanie (2. stupeň) - končí 5. vyučovacou hodinou - 12:30 hod.

            Činnosť ŠKD bude prebiehať do 15:00 hodiny!

             

          • Výstavka kníh v anglickom jazyku

          • Výstavka kníh v anglickom jazyku

            Kniha – poteší, naučí, zabaví. Verný spoločník  od útleho veku. V tomto duchu sa niesla aj výstavka kníh v anglickom jazyku pre žiakov primárneho stupňa.  Od pondelka 12. marca mali žiaci počas týždňa možnosť pozrieť si a kúpiť viac ako 150 titulov v učebni ANJ. Rozprávky, veselé príbehy o zvieratkách  deti zaujali.  Pri čítaní si precvičia a obohatia slovnú zásobu,  zdokonalia sa v jednoduchej gramatike.   Čítanie s porozumením je dôležité aj na hodinách angličtiny. Tešíme sa, že príležitosť kúpiť si knižku využilo viac ako 90 žiakov.                                  Mgr.L. Magicová

          • Separáčik

          • SEPARÁČIK

            Žiaci 1. ročníka našej školy sa zapojili do projektu „Separáčik“, v ktorom mali v spolupráci s rodinou vytvoriť zaujímavé predmety z triedeného odpadu /plasty, sklo, papier, kov/.

            Priniesli množstvo krásnych výrobkov, ktoré sú vystavené na 1. stupni ZŠ vo výklenku. Týmto pozývame všetkých žiakov a aj učiteľov našej školy na prehliadku prváckej výstavky.

            Zároveň  našim prváčikom a ich rodičom, ktorí sa do projektu zapojili vyjadrujeme obrovskú vďaku a pochvalu.

             

            Kolektív učiteľov 1. ročníka

        • OZNAM - voľná pracovná pozícia
          • OZNAM - voľná pracovná pozícia

          • OZNAM - voľné pracovné miesta

            Základná škola, Spojová 14, 97401 Banská Bystrica vyhlasuje pracovný pohovor na voľnú pracovnú pozíciu:

             

            • administratívna pracovníčka - na plný úväzok s nástupom od mája 2018

            Kvalifikačné predpoklady: úplné stredoškolské vzdelanie (OA)

             

            Žiadosti posielajte na sekretariát školy: sekretariat@zsspojbb.sk

            Telefonický kontakt: 048/4230390

          • KRAJINA LUBETHA

          • Krajina Lubetha

            V stredu - 7. 3. 2018 sa uskutočnila beseda s autorkami knihy Krajina Lubetha – p. Zuzanou Kubašákovou a p. Máriou Papáčovou Cabanovou.

            Milé spisovateľky privítali štvrtáci voňavými pečenými buchtami, o ktoré sa postarali staré mamy žiakov zo 4.A triedy. (Prečo buchtami? Dozviete sa v knihe.) Folklórny súbor Dupkáčik pod vedením p. uč. V. Potančokovej privítal vzácnu návštevu svojím krásnym predstavením, ktoré zaujalo všetkých zúčastnených. (žiaci 4.A, 4. B a 4. C)

            Deti sa zahrali na novinárov a pomocou svojich zvedavých otázok sa dozvedeli viac nielen o knihe, ktorú počas hodín čítali, ale aj o samotných autorkách. (Jedna z nich bola žiačkou našej školy a s druhou sa ako šesťročné stretli práve v našej telocvični).

            Dozvedeli sme sa, že krajina Lubetha naozaj existuje a nachádza sa v krásnom lesnom prostredí rodinnej chaty v Ľubietovej. Pri čítaní knihy sme sa ocitli na rozhraní dvoch svetov: sveta ľudí a sveta škriatkov, víl a iných tajomných bytostí.

            Aj naše spisovateľky mali pre žiakov vymyslený zaujímavý program – dramatizovali sme, rozprávali sa, kreslili a losovali výhercov krásnych darčekov, ktoré pre nás p. Kubašáková a p. Papáčová Cabanová doniesli. (výherca knihy Krajina Lubetha sa véééééééééľmi tešil).

            Poďakovali sme sa kyticami a milým slovom. Pre mnohých to bola veľmi milá, príjemná a  inšpirujúca návšteva. (Niektorí začali uvažovať o napísaní vlastnej knihy...)

            JL

          • Výtvarná výchova trochu inak

          • Výtvarná výchova - trochu inak

            Začiatkom druhého školského polroka sme si niektoré hodiny výtvarnej výchovy spestrili. Pozvanie prijal p. Novotňák, ktorý sa venuje práci s hlinou. Žiaci mali možnosť vyskúšať si prácu s týmto materiálom a zahrať sa na sochárov.

            Práca s hlinou bola mimoriadne zaujímavá a vypálené výrobky urobili žiakom veľkú radosť.

          • Múzeum holokaustu v JERUZALEME

          • Jad Vashem - Jeruzalem

            Naša kolegyňa, učiteľka dejepisu, Ľubica Tomková, sa v decembri 2017 zúčastnila vzdelávacieho seminára v Múzeu holokaustu Jad Vashem v Jeruzaleme, na ktorý bola vybraná spolu s ďalšími dvadsiatimi pedagógmi zo Slovenska. 

            So svojimi zážitkami, dojmami a novými vedomosťami a materiálmi sa podelila s kolegami dňa 6. marca 2018, a tak isto aj so žiakmi 9. ročníkov na hodinách dejepisu, ktoré vedie pani Bačíková. 

          • RoboCup Junior 2018

          • RoboCup Junior 2018 – katregória rescue line primary

            V dňoch 28.2 – 2.3.2018 sa dvaja žiaci našej školy, Peter Kapsiar (8.B) a Samuel Kováčik (5.A), zúčastnili celoslovenskej robotickej súťaže RoboCup Junior 2018 v Martine. Súťažili v kategórii Rescue Line Primary (záchranár – základná škola), kde úlohou autonómneho robota je prejsť po dráhe s vopred neznámymi tvarmi od štartu po koniec evakuačnej zóny.

            Počas tejto jazdy musí robot zvládnuť prechod po čiernej čiare, prerušenie čiary a následné vrátenie sa na čiaru, pravé uhly, zákruty, križovatky, obídenie prekážky, prejsť retardéry a dostať sa do evakuačnej zóny. V tejto zóne musí zachrániť živé obete, ktoré sú reprezentované striebornými vodivými guličkami a mŕtve obete, ktoré sú čierne nevodivé.  Úlohou robota je zachrániť najskôr živé a potom mŕtve obete.

            V konkurencii tímov z celého Slovenska sa našim žiakom podarilo vo svojej kategórii vybojovať krásne 4. miesto so 185 bodmi / 8 tímov.

            V celkovom hodnotení žiakov základných a stredných škôl, ktorý súťažili v kategórii Rescue Line (záchranár) si vybojovali 7 miesto / 16 tímov.

            Srdečne im gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.  

            Link na reportáž o súťaži: https://www.youtube.com/watch?v=1XkL1cFEcdg

             

            Mgr. Radobická Mariana

          • Lyžiarsky výcvikový kurz

          • LYŽIARSKY VÝCVIKOVÝ KURZ

            V dňoch 12. – 16. februára 2018  žiaci 7.ročníka absolvovali Lyžiarsky výcvikový kurz v lyžiarskom stredisku Donovaly. Na svahoch Záhradište, Nová hoľa a na bežeckých tratiach sa začiatočníci aj pokročilí zdokonaľovali vo svojich lyžiarskych a snowboardových schopnostiach.  

            Veríme, že kurz zlepšil nielen lyžiarske schopnosti, ale stmelil kolektív a priniesol nové nezabudnuteľné zážitky.

            Účastníci lyžiarskeho kurzu

          • Hviezdoslavov Kubín 2018

          • Hviezdoslavov Kubín 2018

             

            Súťaž, v ktorej žiaci tried I. a II. stupňa našej školy umeleckým prednesom prezentujú nielen svoj vzťah k literatúre, ale i zručnosť v interpretácii vybraného diela.

            6. februára 2018 sa stretlo 34 recitátorov z tried I. a II. stupňa v školskom kole. Súťaž prebiehala v troch vekových a v dvoch žánrových kategóriách -  poézia a próza.

            V okresnom kole, ktoré sa konalo 13. februára 2018 v priestoroch banskobystrickej Základnej školy na Radvanskej ulici, sa uchádzalo o postup do krajského kola celkom 6 víťazov školského kola z troch kategórií. V I. kategórii išli obhajovať svoj výkon s poéziou Barbora Ondrejková - 3.C, s prózou Matej Ondrejka - 3.D a Diana Áčová - 4.B, v II. kategórii s prednesom prózy Michaela Poljovková - 5.C, s prednesom poézie Ema Tomková - 6.C a v III. kategórii s prednesom prózy Markéta Abrahámová – 7.D.

            Po vyhlásení výsledkov do regionálneho kola postúpili a našu školu budú reprezentovať z prvého stupňa Barbora Ondrejková a z druhého stupňa Michaela Poljovková.

             

            Blahoželáme!                                                                                                                             Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a postupujúcim prajeme veľa úspechov!

            Autor: T. Čellárová