Novinky

        • OZNAM - TRIEDNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIA
          • OZNAM - TRIEDNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIA

          • OZNAM pre rodičov

            V termíne od 24.4.2018 do 27.4.2018 sa uskutočnia triedne rodičovské združenia. 

            Bližšie informácie o stretnutiach poskytnú triedni učitelia prostredníctvom žiackej knižky.

             

          • Čitateľský oriešok 4

          • ČITATEĽSKÝ ORIEŠOK

            Súťaž Čitateľský oriešok 4 už pozná svojich víťazov. V kategórii Ocenenie pre školy získala naša škola úžasné 1. miesto. Tento ročník sa do súťaže zapojili naši žiaci z 5 tried 2. – 4. ročníka. Žiaci so svojimi pani učiteľkami prelúskali zaujímavé texty, vypracovali úlohy zamerané na rozvoj čitateľskej gramotnosti a výtvarne prepojili a stvárnili dva texty. Súťaže sa zúčastnilo 753 škôl a zapojilo sa 29 000 žiakov z celého Slovenska. Do užšieho výberu 999 výtvarných prác vybrala odborná porota aj práce 3 našich žiakov.

            Dňa 19.4.2018 sa v Zichyho paláci v Bratislave konalo slávnostné odovzdávanie cien. Ambasádorkou tohto ročníka bola herečka Petra Polnišová. Odovzdávania cien sa zúčastnilo 13 žiakov našej školy s Mgr. Sekerešovou a Mgr. Imrichovou. Odovzdávanie cien spojili s obhliadkou historických a kultúrnych pamiatok nášho hlavného mesta. Všetci boli s akciou mimoriadne spokojní.

        • Krajské kolo v gymnastickom štvorboji
          • Krajské kolo v gymnastickom štvorboji

          • Krajské kolo v gymnastickom štvrboji

            Dňa 12. 4. 2018 sa uskutočnilo krajské kolo v gymnastickom štvorboji. Žiaci a žiačky našej školy v družstvách sa v ketegóriách A - C umiestnili nasledovne: 

            Kategória "A" žiačok sa umiestnili na 2. mieste - Kremnická Zuzana, Ondrejková Barbora, Ondrejková Ela, Rakytová Diana, Rumanovská Alexandra. 

            Kategória "B" žiačok sa tiež umiestnili na 2. mieste- Brunnerová Barbora, Kadučáková Nina, Mikuštiaková Mia, Sanitrárová Simona, Šovčíková Viktória.

            Kategória "B" žiaci sa umiestnili na 1. mieste - Greško Samuel, Mandzák Matej, Kremnický Peter, Korčok Peter, Samson Sebastián.

            Kategória "C" žiačok sa umiestnili na 3. mieste - Bartošová Vanesa, Kovaříková Eva, Meszárošová Lea, Stasová Nina, Úporská Barbora.

            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a k vynikajúcim výsledkom blahoželáme.

          • Výročie oslobodenia Banskej Bystrice

          • Výročie oslobodenia Banskej Bystrice

            „História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom života a hlásateľom uplynulých čias.“     Cicero

            V piatok - 23. 3. 2018 si naši žiaci 9. ročníka spolu so žiakmi iných škôl a stovkami Bystričanov pripomenuli 73. výročie oslobodenia Banskej Bystrice účasťou na pietnom akte kladenia vencov k obelisku na Námestí SNP. Všetci prítomní, medzi ktorými nechýbali veľvyslanci Ruskej ferderácie, Rumunska, Ukrajiny a hostia z Českej republiky, Poľska a predstavitelia mesta, si uctili pamiatku vojakov sovietskych a rumunských vojsk, ktorí padli v oslobodzovacích bojoch. Práve tí vymanili Banskú Bystricu z fašistického zovretia a vybojovali pre mesto pod Urpínom mier, 25. marca 1945.

            Z prejavu primátora p. Noska:

            Po roku je to opäť čas, pripomenúť si udalosti, ktoré sa zapísali do histórie nášho mesta. Aj dnes sa stretávame pri čiernom obelisku, ktorý deň čo deň, pripomína minulosť a nesie v sebe odkaz padlým hrdinom vojny. Čierny obelisk pri ktorom stojíme, vysoký 14,5 metra, zakončený 5 cípovou bronzovou hviezdou, stavali aj obyvatelia Banskej Bystrice. Dodnes je dôstojnou súčasťou námestia a pripomína komu vďačíme za slobodu.  Teší ma, že aj  dnes na spomienkových oslavách vidím medzi nami  okrem tradičných vzácnych hostí aj mladú generáciu, zástupcov Rady študentov mesta Banská Bystrica a  žiakov  banskobystrických základných škôl. Je našou povinnosťou, aby sme práve im neustále pripomínali históriu, odovzdávali im fakty o krutých časoch, o vojnovom období, ktoré zasiahlo nielen Banskobystričanov, ale aj Slovákov a celú EurópuVerím, že oslavy oslobodenia budú vždy príležitosťou na to, aby sa pamätníci stretli s mladou generáciou tak, ako je tomu aj tento rok.“

          • Stretnutie s bývalými kolegami

          • Prácou sa zapísali do sŕdc svojich žiakov a spomienok svojich kolegov....

            Desaťročia menili svojou prácou školu na dielňu ľudskosti a múdrosti. Dnes sú už na zaslúženom odpočinku. Stalo sa už tradíciou, že každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov pozývajú učitelia našej školy svojich bývalých kolegov na stretnutie, aby zaspomínali na roky spoločnej práce, na čas prežitý za katedrou, večery strávené nad prípravami a opravami a v pamäti hľadali tváre svojich žiakov – už dávno dospelých...A tak sa aj v tomto roku uskutočnilo milé stretnutie viacerých generácií kolegov – učiteľov zo Spojovej. Po privítaní pani riaditeľkou – Mgr. Šárkou Kováčovou pozdravili učiteľov kytičkou z piesní a tancov deti zo súboru Dupkáčik pani učiteľky Potančokovej. Na prechádzke školou prechádzali učitelia chodbami, spomínali na svoje triedy, hodnotili, kde sa čo zmenilo. Po rokoch si sadli do lavíc v jednej z tried, kde im pani učiteľka Kozáková (bývalá žiačka) pripravila ukážku hodiny – prácu s novou didaktickou technikou – interaktívnou tabuľou. Od ich pôsobenia v škole sa zmenilo veľa. Pribudli nové triedy, množstvo počítačov, projektorov, interaktívnych ale aj bezprašných tabúľ, vestibul sa úplne zmenil. Len žiaci sú stále rovnakí, či snáď o čosi „živší“ ako kedysi...Potom sa už rozprúdili rozhovory,  z pamäti sa vynárali spomienky – úsmevné i tie vážnejšie

             „Čas večný pohyb je...“, povedal jeden klasik. Ženie sa rýchlo aj chodbami našej školy. Necháva za sebou generácie žiakov, ale aj tých, ktorí ich denne,  v našej škole už niekoľko desaťročí, formovali, napĺňali vedomosťami i životnou múdrosťou. Ďakujeme vám za vašu záslužnú prácu, milí kolegovia! Boli a ste nám príkladom, priateľmi a súputnikmi v našom živote. Veríme, že aj dnes vídate vďačné úsmevy na tvárach svojich bývalých žiakov, keď ich stretáte v uliciach Bystrice.

            Ďakujeme

            L.B.

          • DOD na SHMU

          • Deň otvorených dverí na SHMU

            Pri príležitosti Svetového meteorologického dňa 23.3.2018 sa naši žiaci 7. ročníka zúčastnili dňa otvorených dverí na SHMÚ v Banskej Bystrici. Pri tejto príležitosti si žiaci mohli prehliadnuť priestory meteorologickej stanice a meteorologickej záhradky a zároveň si tak upevniť a overiť získané vedomosti z oblasti meteorológie z vyučovacích hodín fyziky.

            Touto cestou sa zároveň chceme poďakovať všetkým zamestnancom regionálneho pracoviska SHMÚ v Banskej Bystrici za poučnú a kvalitne pripravenú prehliadku priestorov.

            Kulfasová, Gabčo

          • Súťaž v programovaní - Galaxiáda

          • Súťaž v programovaní - Galaxiáda (v jazyku SCRATCH)

             Do tejto súťaže sa zapojil žiak našej školy zo 7.B triedy - Patrik Puškár s projektom Target Shooter.  V súčasnosti prebieha hlasovanie o najlepšiu vytvorenú hru. Súťažné projekty si môžete prezerať na stránke https://www.kidscodr.sk/galaxiada/projekty

            Neváhajte hlasovať a podporiť tento projekt.

          • Okresné kolo v gymnastickom štvorboji

          • Gymnastický štvorboj - okresné kolo

            Dňa 27.3.2018 sa uskutočnilo okresné kolo v gymnastickom štvorboji. Našim žiakom sa podarilo získať vynikajúce výsledky, ku ktorým im srdečne blahoželáme.

             

            V kategórii "A" žiačok sa umiestnili na 1. mieste - Kremnická Zuzana, Ondrejková Barbora, Ondrejková Ela, Rakytová Diana, Zárišová Táňa. 

            V kategórii "B" žiačok sa tiež umiestnili na 1. mieste - Brunnerová Barbora, Kadučáková Nina, Mikuštiaková Mia, Sanitrárová Simona, Šovčíková Viktória.

            V kategórii "B" žiaci sa umiestnili na 2. mieste - Greško Samuel, Kováčik Samuel, Kremnický Peter, Paučo Samuel, Samson Sebastián.

            V kategórii "C" žiačok sa umiestnili na 1. mieste - Bartošová Vanesa, Kovaříková Eva, Meszárošová Lea, Stasová Nina, Úporská Barbora.

            V kategórii "C" žiaci sa umiestnili na 3. mieste - Kmeť Ondrej, Kučera Filip, Palkovič Adam, Remeň Samuel, Záchenský Marek.

          • OZNAM

          • OZNAM

            pre rodičov a žiakov

             

            Školská psychologička je do 9.4.2018 na PN.

          • OZNAM pre rodičov predškolákov

          • OZNAM pre rodičov predškolákov

            Vážení rodičia predškolákov,

            v záložke Informácie k zápisu do 1. ročníka nájdete zápisný lístok pre Vaše dieťa, ktorý si môžete vyplnený priniesť na slávnostný zápis do 1. ročníka. V opačnom prípade zápisný lístok vypíšete priamo na zápise.

            Zápisný_lístok_do_1._ročníka.pdf

        • DEŇ UČITEĽOV
          • DEŇ UČITEĽOV

          • Deň učiteľov

            28. marec je sviatkom, ktorý zostal v našom kalendári dňom úcty, vyjadrovanej ľuďom, ktorí spojili svoju prácu a život, aby ich zasvätili vzdelávaniu a výchove detí. Duša každého učiteľa je kronikou desiatok generácií jeho žiakov. Je to otvorená kniha, v ktorej sa zrkadlia osudy žiakov a tiež ich životné príbehy.

            Mnohé odvetvia našej spoločnosti oceňujú svojich kolegov rôznymi titulmi, či uznaniami.  Za ich vyznamenaním stoja mnohí učitelia, ktorí pokorne ale s hrdosťou prajú  získaný úspech.

            Deň učiteľov je dňom, ktorý nám dáva príležitosť poďakovať všetkým pedagógom našej školy.

            Ďakujeme Vám, za Vašu ochotu, obetavosť, tvorivosť, zodpovednosť a tiež za neľahkú pedagogickú prácu so súčasnou modernou generáciou.

            Prajem vám  všetkým veľa síl, pevné zdravie a čo najviac pozitívneho naladenia a  nadhľadu  do ďalších  dní nielen v práci, ale i osobnom živote.

                                                           Mgr. Šárka Kováčová, riaditeľka školy

          • Hviezdoslavov Kubín 2018

          • Hviezdoslavov Kubín 2018 - regionálne kolo

            Žiačky Barbora Ondrejková (3.C)Michaela Poljovková (5.C) po víťazstvách vo svojich kategóriách v školskom a okresnom kole reprezentovali 22. marca 2018 našu školu na regionálnom kole, ktoré sa uskutočnilo na Základnej škole, Moskovská 2 v Banskej Bystrici.

            V najmladšej - I. kategórii prednesu poézie Barbora Ondrejková získala v silnej konkurencii 10 súťažiacich z nášho regiónu 1. miesto. Toto umiestnenie ju ako jedinú posúva do ďalšieho postupového kola tejto súťaže.

            V II. kategórii prednesu prózy sa Michaela Poljovková  v konkurencii 11 súťažiacich z nášho regiónu  umiestnila na 2. mieste.

            Obidvom víťazkám  srdečne blahoželáme

            Barborke Ondrejkovej želáme veľa úspechov v máji na krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín 2018.

             

            Autor: Vojáčková