Novinky

        • Arborétum Borová hora
          • Arborétum Borová hora

          • Ak sa pozriete správnym smerom, uvidíte, že celý svet je záhrada. – Frances Hodgson Burnettová

            A  jeden takýto malý svet Vám chceme predstaviť. Je to Arborétum na Borovej hore vo Zvolene, kde práve teraz kvitnú nádherné kvety rododendronov. Dúfame, že Vám jej kvety potešia dušu aj srdce.

            žiaci 4.C a 4.D triedy s pani učiteľkami 

             

        • Divadelné predstavenie Červená čiapočka
          • Divadelné predstavenie Červená čiapočka

          • Na hodinách nemeckého jazyka si naša skupinka zo 7.B nacvičila divadielko o Červenej čiapočke, a to v nemčine. Sme v nemčine len začiatočníci, preto sme boli prekvapení, no aj potešení, keď nám pani učiteľka povedala, že to budeme neskôr hrať malým žiakom z 1. stupňa. Krátke divadielko Rotkäppchen alebo Červená čiapočka sa zapojilo do projektu na našej škole STARŠÍ UČIA MLADŠÍCH.

            Bolo krásne sledovať, ako tváre malých detičiek ostali najprv prekvapené, keď nerozumeli ani slovo, ale potom sa aj zasmiali, keď z našich „hereckých schopností “ pochopili, o čom rozprávame, hoci to bolo v nemčine. Sme veľmi radi, že sme naše divadielko v nemčine mohli zahrať toľkým triedam. Boli sme tiež veľmi radi, keď sa na konci rozoznel potlesk.

            Ďakujeme aj vedeniu školy za to, že nám naše divadielko dovolilo hrať v Otvorenej študovni. Všetci sa tešíme, že sme mohli ostatným urobiť aspoň o trochu krajší deň. 

            Chceme sa poďakovať aj za tú šancu, ktorú sme dostali.

             

            nemčinári zo 7.B